Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.991
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.991
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

ProShares: Ters Bitcoin ETF

ProShares

ProShares 10 Ocaktan itibaren işlem görmeye başlayan spot bitcoin ETF’lerinden birkaç gün sonra, ters bitcoin borsa yatırım fonu için sunum içerik materyallerini sundu.

SEC içeriğine erişmek için buraya tıklayınız.

Başvurulan fonların isimleri şu şekilde:

  1. ProShares Plus Bitcoin ETF
  2. ProShares Ultra Bitcoin ETF
  3. ProShares UltraShort Bitcoin ETF
  4. Proshares Short Bitcoin ETF
  5. ProShares ShortPlus Bitcoin ETF

Başvurulan bu 5 fonlardan bir tanesini şu şekilde izah etmişler:

Bloomberg Galaxy Bitcoin Endeksi’nin günlük performansının iki katına (2x) karşılık gelen, ücretler ve giderlerden önce günlük yatırım sonuçlarını arıyor. Fonlardan ikisi doğrudan bitcoin’e yatırım yapmıyor ve üçü doğrudan bitcoin’e short pozisyon vermiyor.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 11 Ocakta içlerinde ProShares’in de olduğu 11 Spot Bitcoin ETF onayı, milyarlarca dolar işlem hacmini doğurdu. Başvuru da bu onaydan birkaç gün sonra geldi.

Yatırım danışmanı ve The ETF Store’un başkanı olan Nate Geraci X üzerinden bir gönderi yayınladı. Gönderinin içeriğinde başvuru hakkında yorum yaparak şunları söyledi:

Hızla çılgına dönüyor. Vanguard kesinlikle bunları platformlarında bulundurmayacak.

Bu içerik ilginizi çekebilir: Bitcoin,ETF Sonrasında Düşerken, Bu Altcoinler Yükselişe Geçiyor!

Vanguard , Bitcoin’in yüksek volatilitesine ilişkin  endişelerini dile getirerek aracılık platformunda spot Bitcoin ETF’leri sunmayacağını söyledi.

Diğer Firmalarda Spot Bitcoin’e Paralel Gidiyor

New York Menkul Kıymetler Borsası, “Emtiaya Dayalı Güven Hisseleri” üzerindeki opsiyonların listelenmesine ve alım satımına izin vermek için 19b-4 başvurusunda bulundu. 

Bloomberg Intelligence kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, başvurunun spot bitcoin ETF’lerindeki seçenekleri listeleyebilmek için olduğunu söyledi. 

Grayscale Investments, geçen hafta dönüştürülen GBTC’deki bir pozisyondan gelir elde etmeyi amaçlayan  kapalı çağrı ETF’si için başvuruda bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir