Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.616
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.616
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

PolyNetwork Yeniden Saldırıya Uğradı!

Polynetwork hack saldırı

PolyNetwork adlı protokol bir saldırıya daha hedef oldu! Saldırganlar, PolyNetwork’ün köprü aracındaki bir akıllı sözleşme işlevini kullandı ve Pazar sabahı milyarlarca dolar değerinde birkaç token yayınladı.


▪️ PolyNetwork’ün uğramış olduğu bu saldırı neticesinde, SHIB, BNB ve BUSD gibi kripto para birimlerinde milyarlarca dolarlık zarara neden oldu. Bu saldırı sonucunda PolyNetwork’te tahmini 4 milyar dolarlık kötü niyetli token ihracı gerçekleşti.

▪️ Yapılan bu saldırıcı sonucunda saldırganlar, köprünün çalışma şeklini manipüle ederek, gerçekte var olmayan bir ağda token yayınlamayı başardılar.

▪️ Bu haberin ardından Metis Blockchain ekibi ise sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım aracılığı ile şu cümleleri kullandı:

Polybridge’in devam eden durumunun farkındayız ve şu anda saldırının etkisini en aza indirmek ve durumu daha fazla değerlendirmek için PolyNetwork ekibiyle iletişim halindeyiz.

Metis’te yeni basılan BNB ve BUSD ile ilgili olarak, herhangi bir satış likiditesi mevcut değildir.

Metis Andromeda’daki tüm fonlar güvende.

Durum geliştikçe daha fazla güncelleme paylaşılacaktır.

▪️ Saldırganlar, Metis blockchain’inde 24 milyar Binance USD (BUSD) ve Binance Coin (BNB), Heco blockchain’inde 999 trilyon Shiba Inu (SHIB) ve Avalanche, Polygon gibi çeşitli diğer ağlarda milyonlarca farklı token ürettiler.

▪️ Ancak, saldırganların büyük token istismarından kar elde etmesini engelleyen bir likidite eksikliği ortaya çıktı. Metis geliştiricileri, BNB ve BUSD için satış likiditesinin bulunmadığını doğrularken, yasadışı olarak ihraç edilen METIS token’ları geliştiriciler tarafından PolyNetwork köprüsünde kilitlendi.

▪️ Bu durum, saldırganların çalıntı token’ları hızla bozduramamasına ve büyük miktarda kar elde edememesine yol açtı. Likidite eksikliği ve geliştiricilerin aldığı önlemler, saldırının etkilerini sınırlama konusunda önemli bir rol oynadı.

▪️ Bu büyük miktardaki tokenlar, kripto para topluluğunda büyük bir endişe yaratıyor ve güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini gösteriyor. Saldırı sonrası güvenlik açıklarının tespit edilmesi ve düzeltilmesi, benzer olayların önlenmesi adına önemli bir adımdır.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir