Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$66.998
% 0.05
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.998
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Poloniex Hacker’ı Fonları Aklamaya Çalışıyor

PEPE'nin Yükselişi ve BlockTower Capital'in Yatırımı

Geçen yılki Poloniex saldırısının arkasındaki hacker, ABD onaylı kripto para birimi karıştırıcısı Tornado Cash’e yaklaşık 3,4 milyon dolar değerinde 1.100 ETH aktararak çalınan fonları aklamaya çalışıyor gibi görünüyor. Bu hareket, güvenlik firması PeckShield tarafından zincir içi veri analizi yoluyla tespit edildi.

Poloniex, sıcak cüzdanlarından birine yapılan saldırı nedeniyle geçen yılın kasım ayında 100 milyon dolarlık önemli bir zarara uğradı. Siber suçlular, çalınan kripto para biriminin kökenini gizlemek için sıklıkla Tornado Cash gibi karıştırma hizmetlerini kullanıyor ve bu da izini sürmeyi zorlaştırıyor.

Poloniex‘e yapılan saldırının, yüksek profilli saldırılar gerçekleştirmesiyle tanınan, devlet destekli kötü şöhretli bir bilgisayar korsanlığı örgütü olan Kuzey Kore Lazarus Grubunun işi olduğuna inanılıyor. Bu grup daha önce Ronin yan zincirinde 600 milyon dolarlık bir hack olayına karışmıştı.

Çalınan fonları geri almak amacıyla Poloniex, saldırgana fonların kalan %95’ini iade etmesi için %5’lik (yaklaşık 5 milyon dolar) bir ödül teklif etti.

2014 yılında kurulan Poloniex, merkezi bir borsadır ve 2019 yılında Tron’un kurucusu Justin Sun tarafından satın alınmıştır.

Tornado Cash ile ilgili ayrı bir olayda, Kronos Research’e 26 milyon dolarlık saldırı düzenleyen bir saldırgan, aynı gün miksere 200 ETH aktardı. Kronos Research de Kasım ayındaki saldırının kurbanı olsa da iki olay arasında doğrudan bir bağlantı olup olmadığı belirsizliğini koruyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir