Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.040
% 1.44
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.040
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Perşembe Altın İçin Kritik Gün: 4 Analist, Tahminlerini Paylaştı!

Altın fiyatları, enflasyon endişeleri ve devam eden jeopolitik risklerin desteğiyle Pazartesi günü bir haftanın en yüksek seviyesine tırmandı. Sarı metal Salı günü, Rusya-Ukrayna endişelerinin güvenli liman metali desteklemesiyle yükseldiği konumu korumaya devam ediyor. Altın için kritik öneme sahip ABD TÜFE verisi ise Perşembe günü açıklanacak. Analistlerin piyasa yorumlarını ve altın fiyatı tahminlerini

Kyle Rodda: ABD TÜFE verisi, bu hafta altın için en büyük risk olacak

“Rusya ve Ukrayna’yı çevreleyen jeopolitik gerilimler altın fiyatlarını yukarı itiyor” diyen DailyFX stratejisti Margaret Yang, ayrıca yatırımcıların Perşembe günkü ABD enflasyon verilerini beklediğini belirtiyor ve Ocak enflasyonunun Aralık seviyelerinden daha fazla artmasının beklendiğini ifade ediyor.

Bir Reuters anketine göre, Ocak ayı ABD tüketici fiyat endeksinin, 1982’den bu yana en büyük artış olacak olan yıllık %7,3’lük seviyeye ulaşması bekleniyor. IG Markets analisti Kyle Rodda, şu değerlendirmeyi yapıyor:

ABD TÜFE bu hafta altın için en büyük risk olacak. Traderlar Fed’in sıkılaşmasına daha yüksek bahisler koydukları için, yüksek bir baskı muhtemelen kuvvetli ayı piyasasına neden olabilir.

Kyle Rodda, TÜFE’de beklenen %7,3’lük artışın karşılanması gereken yüksek bir çıta olduğunu ve bu nedenle, altına inerse altının yükselişini sürdürebileceğini de sözlerine ekliyor.

Altının kazanımlarını sınırlayan 10 yıllık ABD Hazine tahvilleri, iki yıldan fazla bir sürenin en yüksek seviyelerine yakın bir konuma tırmandı. Altın, enflasyona ve jeopolitik risklere karşı bir önlem olarak görülüyor, ancak faiz artışları, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor.

“Asıl endişe, enflasyonda nereye gittiğimiz ve Fed’in ne kadar agresif olacağı”

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden Pazartesi günü Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi halinde Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattının durdurulacağını, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise yaptırımların ve diğer önlemlerin hazır olacağını söyledi. Rusya-Ukrayna geriliminin de herkesin aklının bir köşesinde olduğunu söyleyen RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn, şu yorumu yapıyor:

Altın piyasasında biraz daha güvenli liman alımı var. Şu anda asıl endişe, enflasyonda nereye gittiğimiz ve Fed’in ne kadar agresif olacağı.

Benchmark 10 yıllık ABD Hazine faizleri, Cuma günü iyimser bir ABD istihdam raporunun ardından Aralık 2019’dan bu yana en yüksek seviyelerine yakın seyretti. ABD’nin Ocak ayı enflasyon rakamları Perşembe günü açıklanacak ve piyasalar şimdi Fed’in Mart ayında tam 50 baz puanlık bir artırım yapabileceği ihtimalini üçte bir oranında fiyatlıyor.

Analistler, altın gibi güvenli liman varlıklarına olan talebin, bu yıl ABD’de daha hızlı faiz artırımı beklentilerinden gelen baskıyı dengelemeye yardımcı olduğunu belirtiyor. Kitco Metals’in kıdemli analisti Jim Wyckoff, bir notta, altın ve gümüş fiyatlarının kısmen, Ocak ayının sonundaki en yüksek seviyesinden keskin bir şekilde düşen ABD doları endeksi tarafından artırıldığını yazdı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir