Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.643
% 5.23
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.643
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

PayPal Sürdürülebilir Bitcoin Madenciliği için Teşvikler Öneriyor

paypal, bitcoin, ethereum

Uluslararası ödeme devi PayPal, Bitcoin madenciliğinin çevresel açıdan daha sürdürülebilir hale gelmesine yardımcı olacak olağanüstü bir teklifle kripto para dünyasına biraz daha dalıyor. PayPal’ın Blockchain Araştırma Grubu (BRG), Energy Web ve DMG Blockchain Solutions ile işbirliği yaparak düşük karbonlu enerji kaynaklarını kullanan madencileri ödüllendiren bir model önerdi.

Çevresel Sürdürülebilirlik için Yeşil Madencileri Ödüllendirmek

Konsept, 22 Nisan tarihli bir blog yazısında ana hatlarıyla açıklanıyor ve madencilerin sürdürülebilirliğe geçmelerini sağlamak için “kriptoekonomik teşviklerin” kullanılmasını öneriyor. Bu gelişme, PayPal’ın kripto para ekosisteminde yeşil çözümleri teşvik etme konusundaki kararlılığını temsil ediyor.

Önerilen sistemde, yenilenebilir enerji kullanan madenciler ″yeşil madenciler″ olarak adlandırılacak ve açık anahtarlarına atanacak benzersiz yeşil anahtarlarla geri ödeme alacaklar. Bu tür yeşil madencilere, daha düşük işlem ücretleri ve teşvik edilmiş kilitli BTC ödülü şeklinde gelen bu ayrıcalıklarla ayrıcalıklı davranılacaktır.

PayPal BRG, girişim mantığına göre, “Yeşil madenciler, ek ‘kilitli’ BTC ödülüne hak kazananlar olacakları için bu işlemleri çıkarmaya teşvik edileceklerdir.” Bu mekanizma madencilerin kâr güdülerini çevresel sürdürülebilirlik hedefleriyle dengelemeyi amaçlamaktadır.

PayPal’ın Blockchain Araştırma Grubundan Yenilikçi Yaklaşım

Tasarlanan çözüm, Energy Web’in ‘Bitcoin için Yeşil Kanıtlar’ modelini kullanarak madencilerin temiz enerji tüketimi ve şebeke etki puanlarına göre sertifika almalarını sağlıyor. Yeşil madenciler bu sistem üzerinden yeşil anahtarlarını kaydedip göndererek teşvik programının katılımcıları haline geliyorlar.

Test aşamasında PayPal BRG, önerilen çözümü değerlendirmek üzere Bitcoin madencisi DMG Blockchain Solutions Inc. ile ortaklık kurdu. Birden fazla düşük ücretli işlem yayını yaparak, yeşil madencilerin, özellikle zincir üzerindeki işlemlerin yoğun olduğu dönemlerde bu tür işlemleri onaylama olasılığının daha yüksek olduğunu fark ettiler.

Bununla birlikte PayPal BRG, Lightning Network veya akıllı sözleşmeler gibi farklı alternatiflere dikkat çekmiş, çözümlerinde odak noktası ademi merkeziyetçilik, uygulama kolaylığı ve güvenden bağımsızlık olmuştur. Bu da Bitcoin ağının bütünlüğünün ve güvenliğinin korunmasına olan bağlılıklarını vurgulamaktadır.

Özetle, PayPal BRG’nin yenilikçi önerisi, kripto para sektöründe sürdürülebilirliğin teşvik edilmesine yönelik büyük bir adımdır. Yeşil madencilik uygulamalarını ödüllendirerek, Bitcoin madenciliği ile ilgili çevresel sorunları ele alırken, konuşmalar ve yaratıcılık getirmeyi amaçlamaktadırlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir