Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.771
% 4.41
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.771
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Binance Kanada’da İhlal İddiasıyla Yeni Bir Toplu Davayla Karşı Karşıya

binance, binance lawsuit, canada

Kripto para borsası devi Binance’i Kanada’da bir başka yasal mücadele bekliyor. Ontario Yüksek Adalet Mahkemesi, kısa bir süre önce platforma karşı açılan bir toplu dava için sertifika talebinden haberdar edildi. Christopher Lochan ve Jeremy Leeder tarafından temsil edilen davacılar, Binance’in yeterli kayıt olmadan kripto türev ürünleri satarak yerel menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

Davacılar Binance’i Kayıt Olmadan Kripto Türevleri Satmakla Suçluyor

Kamuoyuna 19 Nisan’da açıklanan davada, Binance’in gerekli izin olmaksızın perakende yatırımcılara türev ürünler sunarak Ontario Menkul Kıymetler Yasasını (OSA) ve federal yasaları ihlal ettiği iddia ediliyor. Bu izinsiz faaliyet, platformun Kanadalı kullanıcılarının önemli mali zarara uğramasına neden oldu ve bunun yerine tazminat ve yasadışı işlemlerin iptalini talep ediyor.

Bu davada dikkat çeken unsur, davaya dahil olan çok sayıda perakende yatırımcıdır. Sertifika talebinde de belirtildiği gibi, kripto türevlerinin tüccarlarının bir kısmı perakende yatırımcılardır ve Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu’nun (OSC) verileri, Kanadalı kripto sahiplerinin yüzde 50’sinden fazlasının piyasaya en az 5000 $ yatırım yaptığını göstermektedir.

Bu dava, Binance ile Kanadalı yetkililer arasındaki çatışmanın uzun hikayesinin bir başka bölümünü temsil ediyor. Binance, Haziran 2021’de OSC tarafından uyarıldıktan sonra Ontario’daki tüm faaliyetlerini durduracağını yayınlamıştı. Bununla birlikte, davacılar Binance’in bu duyuruya uymadığını ve düzenleyiciler tarafından daha fazla incelemeye neden olduğunu iddia ediyor.

Binance’in Mayıs 2023’te Kanada’dan çıkacağını duyurmasına rağmen, yerel makamlar soruşturmalarını sürdürmeye devam ediyor. “Ancak OSC’nin Davalılara yönelik soruşturması devam ediyor,” diyen mahkeme önergesi, Binance üzerindeki düzenleyici baskının azalmadığını ima ediyor.

Son dava, dünya çapında kripto para borsaları üzerinde artan düzenleyici baskıyı yansıtıyor. Düzenleyiciler, hızla değişen kripto ortamında geçerli menkul kıymetler mevzuatını uygulamayı amaçlarken, Binance tipi borsalar yasal sorunlardan oluşan bir labirentin içine giriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir