Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.260
% 0.87
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.260
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Patreon Tarafından Gönderilen Dolandırıcı E-Postalar!

Patreon

Patreon kullanıcıları yakın zamanda dolandırıcıların spam halinde gönderdiği bir kaç e-maile maruz kaldılar. Kullanıcılar Patreon tarafından gönderilen maillerin kripto kimlik avı dolandırıcılığı olabileceğini söylediler. Patreon Destek, sorunu tespit ettiğini ve “etkilenen hesapları” ele almak için çalıştığını söyledi.

Bir sosyal medya içerikleri üretim merkezi olan Patreon kullanıcıları kendilerine gelen e-postalar nedeniyle hemen alarma geçti.

Parteon kullanıcıları hemen X ve Reddit platformları üzerinden gönderiler oluşturdu. Oluşturulan gönderilerde “Kripto kullanıcıları e-posta adreslerini dolandırıcılar tarafından Patreon’a kaydettiriyor. Bu kişiler daha sonra onları platformdaki sahte kripto projelerinden gelen kötü amaçlı e-postalara kayıt ettiriyor.” şeklinde içerikler paylaşıldı.

Paylaşılan gönderiler incelendiğinde bu tarz içeriklerin 23 Ocak’ta ortaya çıktığı göze çarpıyor. Kullanıcılar bu tarihten itibaren Chainlink (LINK), Solana (SOL),Manta Network (MANTA) ve Sui (SUI)gibi davranan Patreon yaratıcılarından sahte airdrop teklifleri aldıklarını bildirdi.

25 Ocak’ta destek tarafından atılan bir gönderide soruna el atıldığı ve gerekenlerin yapılacağı iletildi. Ayrıca etkilenen hesapların hepsi ile birer birer ilgileneceği de eklendi.

Şirket tarafından gönderilen ancak aslında dolandırıcılar tarafından kullanıcılara gönderilen e-postanın ekran görüntüsü her şeyi açık ve net bir şekilde gösteriyor. Kullanıcıların kripto para birimi cüzdanlarına erişmeye yönelik “kötü amaçlı koordineli bir girişimin” parçası olarak gönderildiğini ve sorunun o zamandan beri “düzeltildiğini” açıklıyor.

Şirket ne kadar sorunun çözüldüğünü dile getirse de X kullanıcıları tarafından halen bu tarz e-postalar aldıklarını dile getiriyorlar.

Bir Reddit kullanıcısı 28 Ocak tarihinde oluşturduğu gönderide “CryptoCurrency” başlığı ile;

Bugün hepsi ‘Manta’ airdrop’undan bahseden 6 Patreon e-postasını sildim. Açıkçası ek korumalar iyi çalışıyor

Blockchain güvenlik platformuna göre, 2023 yılında 324.000’den fazla kripto para kullanıcısı kimlik avı dolandırıcılığının kurbanı oldu ve toplam 295 milyon dolar zarara uğradı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir