Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.282
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.282
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

GBTC Satışlarının Durmasıyla Bitcoin Tekrar Canlandı!

Grayscale

Bitcoin, Grayscale Investment’ın GBTC’sinin ticari faaliyetlere başlamasından bu yana en minimum çıkışı yaşamasıyla 42.000 $ fiyat eşiğini yeniden yakaladı ve böylelikle güçlü bir canlılık yakaladı.

Büyük kripto para birimi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için düzenleyici yeşil ışığın ardından yaşanan geçici gerilemenin ardından kayda değer bir direnç sergiledi.

11 Ocak’ta Bitcoin spot etf olarak ticarete geçtiğinden beri Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), varlıklarından yaklaşık 4,8 milyar dolarlık bir çıkış yaşadı.

Aynı zamanda, piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, yaklaşık %20’lik bir düşüş yaşadı ve aynı dönemde 40.000 dolarlık fiyat eşiğinin altına düştü.

Hafta sonuna doğru gelirken Bitcoin piyasası, yatırımcılar arasında Gri Tonlamalı Bitcoin ETF’den (GBTC) çıkışların bir yavaşlama aşamasına girebileceğine dair büyüyen hissiyatın etkisiyle yukarı yönlü bir gidişata tanık oldu.

Başlangıçta Bitcoin 41.000 dolar seviyesinin üzerinde işlem gördü ve ardından %6’lık önemli bir kazançla haftalık zirve olan 42.202 dolara ulaştı.

Bloomberg Intelligence ETF analisti James Seyffart’ın yakaladığı verilere göre, GBTC, onuncu işlem gününde, önceki işlem gününe kıyasla %8’lik bir düşüşe karşılık gelen 394,1 milyon dolarlık bir kapanış değeri kaydetti.

Ayrıca Bloomberg Intelligence’ın kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, bildirilen rakamın önceki seviyelere göre “düşük” görülmesine rağmen hala önemli bir miktarı temsil ettiğini vurguladı.

Balchunas bir tweetinde, “Bugün çıkışlar sadece 425 milyon dolardı, ilk günden bu yana en düşük kanama ve görünüşe göre düşüş eğiliminde. Bu, bunun hâlâ oldukça büyük bir rakam olduğunu gösteriyor” dedi.

Ayrıca ekledi: “Bu rakam, tüm gün cüzdanlara bakmanın anlamsızlığını doğruluyor” Balchunas geçen Perşembe günü şöyle konuştu: “Akışların bir tür öngörücüsü olarak. Bunların bugün çok daha yüksek rakamları vardı. En iyi tahminci hacim oldu, düşük hacim = daha az kötü çıkış” dedi.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir