Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.441
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.441
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Pangolin Nedir? PNG Coin Nasıl Alınır?

Pangolin, Avalanche üzerinde çalışan, piyasa oluşturma (AMM) tabanlı, merkeziyetsiz bir borsadır.

Pangolin Nedir, Nasıl Çalışır?

Avalanche üzerinde çalışan Pangolin, Ethereum’da yayınlanan tüm kripto para birimlerin ticaretinin yapılabildiği merkeziyetsiz bir borsadır. Pangolin, AMM tabanlıdır ve fiyatlarını bir sipariş defteri ile değil, algoritma ile düzenlemektedir. Uniswap ile aynı otomatikleştirilmiş piyasa oluşturma (AMM) modelini kullanmaktadır. Ancak Pangolin, Uniswap’a göre, işlem ücretlerini daha küçük bir miktarda tutmaktadır. Ayrıca işlemler Pangolin’de anında sonuçlanmaktadır. Bu sayede kullanıcıların işlem deneyimleri büyük ölçüde iyileşmiş olur. Pangolin, Avalanche ağı içerisindeki ilk ve en önemli merkeziyetsiz borsadır. Avalanche üzerinde çalışmasından dolayı, hızlı ve düşük masraflıdır.

Bunun yanı sıra kullanıcılar, tercih ederlerse Avalanche C-Chain kullanabilir ve Pangolin’e kripto varlıklarını gönderebilir. Gönderilen kripto varlıklar, bir cüzdan aracılığıyla Pangolin ile eşleşir. Ardından Pangolin üzerinden satın alımlar gerçekleştirilebilir. Ayrıca Pangolin, topluluk odaklı, açık, adil ve demokratik bir yönetişime sahiptir. Pangolin, yalnızca demokratik yapısı ile değil, kullanıcısına sunduğu PNG Stake, Likidite Madenciliği gibi farklı özellikler ile de dikkat çekmektedir. Birçok kripto para borsasısının bulunduğu piyasada Pangolin, önemli bazı avantajlar sunmaktadır. Bunlara Hızlı ve ucuz ticaret, adil ve açık token dağıtımı ve topluluk odaklı geliştirme örnek verilebilir.

Özellikleri

Pangolin işlemleri hızlı ve ucuz bir biçimde sonuçlandırmaktadır. Bu durum, Avalanche üzerinde çalışmasından kaynaklanmaktadır. Kullanıcılar işlemleri, bir saniyenin altında bir sürede ve bunu çok küçük bir miktar ücret karşılığında gerçekleştirmektedir. Merkezi borsalarda yapılan işlemler kadar hızlı gerçekleşen Pangolin işlemleri, kullanıcılara farkı hissettirmektedir. Ayrıca Pangolin topluluk odaklıdır. Yerel yönetişim token’ı olan PNG, topluluğun yönlendirmede aktif rol almasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra Pangolin topluluk odaklı bir token dağıtım modeline sahiptir. Kısacası tüm token’lar ekibe, danışmanlara, yatırımcılara ve topluluğa doğrudan dağıtılmaktadır.

PNG Coin Nedir?

Pangolin borsasısının yerel kripto para birimi PNG Coin’dir. Topluluk odaklı Pangolin’in yönetimi, kullanıcılar tarafından PNG Coin kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Bir kullanıcı, sahip olduğu PNG Coin’ler ile platformun kaderini belirleyebilecek kararlarda söz sahibi olabilmektedir. PNG sahibi kullanıcılar, teklif verme ve oy kullanma gibi birçok avantaja sahiptir. Ayrıca PNG Coin, madenciler ve coin sahipleri için ödül görevi görmektedir. Kullanıcılar, PNG ile işlem ücretlerin tasarruf edebilir ve ödeme alabilir. Ayrıca Pangolin işlem ücretlerinin %0,30’unu likidite sağlayacılarına yönlendirmektedir. Bu sayede PNG sahipleri likidite madenciliği yapabilri ve pasif gelir elde edebilmektedir. Ayrıca staking özelliği bulunan PNG Coin ile kullanıcılar stake ederek kazanç sağlayabilmektedir.

PNG Nasıl ve Nereden Alınır?

Pangolin’in yerel kripto para birimi olan PNG Coin, kendi borsası haricinde birçok kripto para borsasında da listelenmektedir. Bunlara örnek olarak; Coinbase Exchange, Bitfinex, Gate.i.o, MEXC, Hotbit gibi platformlar verilebilir. PNG Coin satın almak isteyen yatırımcılar öncelikle bu platformlardan birine üye olmalıdır. Hesap oluşturma ve kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştiren kullanıcılar, ardından alım satım sayfasını açmalıdır. İstedikleri miktarda PNG Coin satın alan yatırımcılar, token’ları işlemlerde kullanabilir ya da cüzdanlarda saklayabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir