Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.766
% 1.64
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.766
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

OpenAI CEO’su Sam Altman, Kripto Fonu İçin Çalışıyor

OpenAI

OpenAI CEO’su Sam Altman, kolektif olarak sahip olunan ve küresel olarak dağıtılan bir kripto para birimi olan Worldcoin için 100 milyon dolarlık fon sağlama konusunda “ileri görüşmelerde” bulunduğunu açıkladı. Financial Times’ın 15 Mayıs tarihli haberine göre, bu fon, mevcut ve yeni yatırımcıların bir karışımı tarafından sağlanacak.

Worldcoin projesi, ilk duyurulduğunda a16z liderliğinde bir A Serisi finansman turu gerçekleştirmiş ve yatırımcılar arasında Digital Currency Group, Coinbase Ventures, Sam Bankman-Fried ve Reid Hoffman gibi isimler yer almıştı. Mart 2022’de yayınlanan bir rapora göre, Worldcoin, özel bir token satışı aracılığıyla 100 milyon dolar toplamıştı.

Haberde, kaynaklara dayandırılan bilgilere göre, potansiyel yeni finansmanın, genişletilmiş bir kripto kışı döneminde bile oldukça büyük olduğu belirtiliyor. Worldcoin’in temsilcileri, projenin yapay zekânın artan karmaşıklığından kaynaklanan iki sorunu çözmeyi hedeflediğini belirtiyor.

Worldcoin, beta sürümünün ardından önümüzdeki altı hafta içinde blok zinciri protokolünü başlatmayı ve işlemleri kaydetmeyi planlıyor. Ayrıca, 8 Mayıs’ta doğrulanmış insanlar için kendi gazsız kripto cüzdanını piyasaya sürdü.

Worldcoin’in hedefi, Sam Altman liderliğindeki OpenAI tarafından desteklenen bir proje olarak büyük ilgi görmekte ve finansman çabalarının başarılı olması durumunda, projenin geleceği ve etkisi önemli bir şekilde artabilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir