Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.331
% 0.37
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.331
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

DeFi İstismarlarına Karşı Mücadeke Devam Ediyor

Pendle

DeFi (Merkezi Olmayan Finans) alanında yaşanan korsanlık ve istismar olaylarına karşı Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ), Ulusal Kripto Para Birimi Uygulama Ekibi (NCET) aracılığıyla mücadele ediyor.

Financial Times’ın yayınladığı bir haberde, NCET direktörü Eun Young Choi, DOJ’un DeFi ve özellikle zincir köprüleriyle ilgili hırsızlık ve saldırılara odaklandığını belirtti. Kuzey Koreli devlet destekli bilgisayar korsanlarının DeFi alanında önemli aktörler haline geldiğini vurgulayan Choi, bunun DOJ için büyük bir sorun olduğunu ifade etti.

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının 2022 yılında tahmini olarak 630 milyon ila 1 milyar dolar arasında kripto varlığı çaldığı bilgisi daha önce paylaşılmıştı. Adalet Bakanlığı, Choi’yi NCET’in ilk direktörü olarak atayarak kripto para, siber suçlar, kara para aklama ve el koyma gibi konularla ilgili mücadelede bir odak noktası oluşturduğunu duyurmuştu.

Choi, DOJ’un suç işleyen veya kripto firmalarının “işlemlerin izini gizlemesine” göz yuman şirketlerle ilgilenmekte olduğunu teyit etti. DOJ’nun platformların kendisini hedef almasının, suçluların suç gelirlerini kolayca elde etmelerini zorlaştıracağını belirtti.

Choi, son dört yılda yasadışı yollarla kullanılan dijital varlıkların ölçeğinin ve kapsamının önemli ölçüde arttığını da vurguladı. Son zamanlarda DeFi platformları bir dizi saldırıya maruz kaldı. Örneğin, Euler Finance adlı platform 13 Mart’ta gerçekleşen bir flash kredi saldırısı sonucunda 196 milyon doların üzerinde kripto varlık kaybetti. Aynı şekilde, Mango Markets adlı DeFi ticaret platformu, bir istismarcının düşük likiditesinden faydalanarak fonları boşalttığı iddiasıyla Kasım 2022’de saldırıya uğradı.

DOJ’un DeFi korsanları ve hırsızlarıyla mücadele etme çabaları, bu alandaki yasadışı faaliyetlere karşı daha fazla önlem alınmasını sağlamayı hedeflemektedir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir