Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.207
% 0.59
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.207
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

O Ülkede Lisans Zorunlu Hale Geliyor

Güney Afrika Lisans

Güney Afrika Mali Düzenleyicisi, ülkedeki tüm kripto para borsalarının yıl sonuna kadar lisans almaları gerektiğini bildirdi.

Bir haber kanalının yaptığı habere göre, Güney Afrika Mali Sektör Davranış Otoritesi (FSCA) komiseri Unathi Kamlana, yaklaşık olarak 20 lisans başvurusu aldığını belirtti. Konuşmasına devam eden komiser, 30 Kasım tarihinden önce daha fazla lisans başvurusu beklediğini belirtti.

Komiser ayrıca, kripto borsalarının son başvuru tarihinden sonra lisanssız bir şekilde faaliyet göstermeye devam etmesi halinde,  para cezaları ve faaliyetlerini durdurmaya kadar yaptırım uygulayabileceğini belirtti.

Yayınlanan rapora göre, Kamlana’nın kripto ürünleri için bir düzenleyici çerçeve oluşturmanın mantıklı bir yaklaşım olduğunu, çünkü finansal müşterilere ciddi zararlar verebilecek potansiyele sahip olduğunu belirttiği bildirildi. 

Haberlerimize anında ulaşmak istiyorsanız bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Bu girişim ile birlikte, dünya genelindeki kripto düzenleyicileri ve politika yapıcılarının kripto para birimleri etrafındaki düzenlemeleri sıkılaştırdığı bir dönemde, Güney Afrika’nın kıtadaki ilk ülke olarak dijital varlık borsalarının lisans almasını gerektiren bir düzenlemeyi hayata geçirdiğini gösteriyor. Ülkede halihazırda faaliyet gösteren Binance gibi küresel platformların da lisans almaları gerekecek gibi görünüyor.

FSCA, Ulusal Hazine ve Güney Afrika Merkez Bankası gibi önemli finans sektörü düzenleyicileri ve politika yapıcılarının yer aldığı bir “hükümetler arası fintech çalışma grubu” ile işbirliği yaparak kripto ve fintech düzenlemelerine katılmıştır.

Güney Afrika Mali Sektör Davranış Otoritesi’nin (FSCA) tüm kripto para borsalarının lisans almasını zorunlu hale getirmesi, ülkedeki kripto para sektöründe önemli etkilere yol açabilir. Lisans alma zorunluluğu, kripto para borsalarının daha sıkı denetim ve düzenlemelere tabi olmasını sağlayacaktır. Bu durum, yatırımcılar ve  müşteriler arasında artan bir güven duygusu yaratabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir