Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.163
% 1.00
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.163
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Nirvane Finance Hackerı Suçunu Kabul Etti!

Kıdemli güvenlik mühendisi Shakeeb Ahmed, Perşembe günü Nirvana Finance protokolünü ve başka bir adı açıklanmayan merkeziyetsiz kripto para borsası olan ABD New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’nı istismar ettiğini itiraf etti.

Ahmed, iki hackten çalınan 12,3 milyon doları kaybetmeyi kabul etti. Ayrıca mağdurlara toplam 5 milyon dolar tazminat ödeyecek.

ABD’li avukat Damian Williams yaptığı açıklamada “Bu tutuklama artık böyle bir hack olayına verilen ilk mahkumiyet,” dedi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

2022’de İki Saldırı

Ahmed, Temmuz ayında elektronik dolandırıcılık ve kara para aklamayla suçlandı. İddianameye ve raporlara göre, adı açıklanmayan Solana merkezli bir borsanın akıllı sözleşmesindeki Crema Finance’in tanımıyla eşleşen bir güvenlik açığından yararlandı.

İlk hacklemeden belli bir süre sonra Ahmed, Nirvana Finance’e flaş kredi ve platformun akıllı sözleşmelerinde keşfettiği bir istismarı içeren 3,6 milyon dolarlık bir saldırı gerçekleştirdi.

Nirvana Finance, çalınan fonların iadesi karşılığında Ahmed’e 600.000 dolar ödül teklif etmişti, fakat Ahmed bunun yerine 1,4 milyon dolar talep etti ve taraflar hiçbir zaman anlaşmaya varamadı.

Ahmed, yaptığı açıklamada “token takası işlemleri ve ‘köprü oluşturma’ gibi karmaşık teknikler kullanarak fonları akladı.” Dolandırıcılık Solana blok zincirinden Ethereum blok zincirine doğru ilerler, dolandırıcılık gelirlerini anonimleştirilmiş ve izlenmesi özellikle zor bir kripto para birimi olan Monero’ya aktarır, denizaşırı kripto para borsalarını kullanır ve Samourai Whirlpool gibi kripto para birimi karıştırıcılarını kullanır,” dedi.

Hackerın en fazla beş yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor. 13 Mart’ta ise cezaya çarptırılması planlanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir