Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.881
% 1.45
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.881
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Nijerya, Yeni Dijital Varlık Yasaları Hazırlıyor

Nijerya

Nijerya, lisanslı dijital borsaların belirli varlıklarla desteklenen tokenleri listelemesine izin vermeyi düşünüyor.

Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), öz sermaye, borç veya mülk gibi varlıklara dayalı tokenlerin listelenmesine izin verme planı yapıyor. Bitcoin ve Ether gibi kripto para birimlerinin bu varlıklar arasında yer almayacağı belirtiliyor.

Nijerya’nın SEC’i, fintech firmalarını dijital alt brokerler, kitle fonlaması aracıları, fon yöneticileri ve tokenize madeni para ihraççıları olarak kaydetmeyi hedefliyor. Ancak, merkez bankası kripto piyasası için net düzenlemeler sağlayana kadar kripto borsalarını kaydetmeyeceklerini açıkladılar. Başvuran firmalar, SEC’in operasyonlarını incelemesi için bir yıllık “düzenleyici kuluçka” sürecinden geçmek zorunda kalacaklar.

Nijerya, 2021’in başlarında yerel bankaların kripto paralarla ilgili platformlara hizmet vermesini yasaklamıştı. Ancak, bu yasağa rağmen, Nijerya hala Bitcoin ve diğer kripto paraların benimsenmesi ve merak edilmesi açısından en aktif ülkelerden biri olarak ortaya çıktı. Nijerya, 2021 yılında Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul eden El Salvador’un ardından “Bitcoin” anahtar kelimesine yönelik arama ilgisinde ikinci sırada yer aldı.

Ülkenin Merkez Bankası kripto para birimlerini yasaklarken, eNaira olarak bilinen merkez bankası dijital para birimini aktif olarak teşvik ediyor. eNaira’nın ulusal fiat rezervlerinin ciddi kıtlıklarla karşı karşıya kalması nedeniyle benimsenmesinin arttığı bildirildi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir