Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.288
% 3.45
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.288
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

SEC, Bir Kripto Firmasına Daha Ceza Kesti

sec Kripto

Amerika Birleşik Devletleri menkul kıymetler düzenleyicisi SEC, kayıt dışı menkul kıymet sunduğu gerekçesiyle bir kripto firmasına para cezası kesti.

ABD menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto firmaları üzerindeki baskısına devam ediyor. Düzenleyici kurum geçtiğimiz süreçte bir çok kripto firması hakkında çeşitli nedenler soruşturmalar ve davalar açıştı. Aynı zamanda kripto sektörünün düzenlenmesi yönündeki baskıları arttıran SEC bir firmaya daha ceza kesti.

SEC, kayıt dışı menkul kıymetler sunduğu gerekçesiyle kripto borsası Coinme’ye ceza kesti.

Düzenleyici kurum Coinme’ye kripto tokenı UpToken (UP) hakkında “yanıltıcı beyanlarda” bulunduğu ve kayıt dışı menkul kıymetler sunduğu gerekçesiyle toplam 4 milyon dolarlık bir para cezası kesti.

28 Nisan tarihinde yapılan açıklamaya göre SEC, Coinme, yan kuruluşu Up Global SEZC ve her iki firmanın CEO’su Neil Bergquist’e yönelik suçlamaları çözdüğünü belirtti.

Up Global, Coinme’nin de yükümlü olduğu 3,52 milyon dolarlık bir ceza ödemeyi kabul etti. Coinme ve Bergquist’e karşı sırasıyla 250.000 ve 150.000 dolarlık ayrı cezalar da verildi ve her ikisi de ödemeyi kabul etti.

SEC tarafından verilen bu kararında Coinme, Up Global ve Bergquist’in Ekim-Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen UP’nin İlk Para Arzı (ICO) etkili oldu. Kararda para arzının kayıtsız menkul kıymet teklifleri olduğunu iddia edildi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir