Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.271
% 0.45
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.271
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

SEC Başkanından Kripto Uyarısı

SEEC

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto endüstrisine yönelik yeni bir uyarıda bulundu.

Gensler, Twitter’da paylaştığı 4 dakikalık bir video ile kripto varlıklarını “yatırım sözleşmeleri” olarak tanımlayarak, bu tür ürünler sunan platformların Amerikalı yatırımcıları korumak için SEC’e kaydolmaya çağrısında bulundu. Gensler, yatırım sözleşmelerinin, başkalarının çabalarından elde edilecek makul bir kar beklentisiyle ortak bir girişime para yatırıldığında ortaya çıktığını belirtti.

SEC, ABD’deki kripto düzenlemelerinde öncü rol oynuyor ve Gensler, Bitcoin dışındaki tüm kripto varlıklarının menkul kıymet sınıflandırması altında olduğunu iddia ediyor. Gensler’in görüşüne göre birçok kripto firması ve platformu, SEC’e kayıtlı olmadıkları takdirde menkul kıymetler yasalarını ihlal ediyor..

Gensler’in son videosu, Twitter’da viral hale gelen ve Gensler’in kriptoyu nakit ve emtia ile aynı kategoride topladığı ve dijital varlıkları “menkul kıymet olmayanlar” olarak tanımladığı bir video ile çelişkili görüşleri ile eleştirilmesine neden oldu. SEC başkanı, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) profesör olarak çalıştığı 2018 yılında verdiği “Blockchain ve Para” dersinde, piyasanın dörtte üçünün menkul kıymet olmadığını, sadece bir emtia, nakit ve kripto olduğunu belirtmişti.

Bu ayın başlarında yapılan bir duruşmada, Kongre üyeleri tarafından liderliği ve SEC’in kripto düzenlemesine yaklaşımı konusunda eleştirilen Gensler, Ether’in bir menkul kıymet olduğunu düşünüp düşünmediği konusunda kayıtlara geçirmeyi reddetmişti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir