Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.684
% 1.47
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.684
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

New York Fed Danışmanı, Stablecoin’lerin Merkez Bankaları için Yararlı Olabileceğini Söyledi

New York Fed danışmanı Antoine Martin, stablecoin’lerin merkez bankalarına kendi dijital para birimlerine sahip olabilmeleri için bir yol sunabileceğini söyledi.

Fed’de finansal istikrar danışmanı olan Martin şunları söyledi:

“Merkez bankaları bir CBDC çıkarmak yerine, merkez bankası hesabındaki varlıklarla bir bir desteklenmesine izin vererek stablecoin’leri destekleyebilir.
Yasal ortamı stablecoin’leri destekleyecek şekilde düzenlemek zaten zorlu bir görev, ancak perakende kullanım için bir CBDC’yi yönetmekten muhtemelen daha kolay”

New York Fed Danışmanı Özel Şirketleri Örnek Gösterdi

Martin, stablecoin’lerin kullanımı ile Çin ödeme platformları Alipay ve Tenpay arasında bir karşılaştırma yaptı ve onları “çok yakın kuzenler” şeklinde nitelendirdi. Bu hizmetlerin Çin merkez bankasında kullanıcıların para transfer ettiği kadar yuan tutması gerekiyor. Martin’e göre bu, stablecoin’lerin yapabileceği bir şey.

Martin, Nisan 2021’de kaleme almış olduğu bir makalesinde, stablecoin’lerin CBDC’lerden daha riskli olduğunu söylemişti. Danışman buna ek olarak, bazı stablecoin’lerin CBDC’lerin aksine merkezi bir aracıdan kaçınma eğiliminde olduğunu ifade etmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir