Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.392
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.392
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

New York Başsavcısı’nın DCG ve Gemini ‘ye Karşı Davası

dcg gemini case

New York Başsavcısı Letitia James, Digital Currency Group (DCG) ve Gemini’ye yönelik dolandırıcılık davasını 3 kat genişletme kararı aldı. 

İlginizi çekebilirBinance CEO’su Richard Teng’in Yeni Yıl Mesajı ve Kripto Para Piyasası İçin Öngörüleri!

Başsavcı James, ilk suçlamada Gemini Earn programı kapsamında 1 milyar dolarlık yatırımcı mağduriyeti olduğunu belirtmiş olsa da, yapılan araştırmaların sonucunda bu miktarın 3 milyar dolar gibi daha geniş kapsamlı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

İlk dava genellikle Gemini Earn yatırım programına katılan perakende yatırımcıların kayıplarına odaklanırken, daha fazla şikayet gelmeye başladıkça, dolandırıcılığın karmaşık doğasının, paralarını doğrudan DCG’nin bağlı kuruluşu Genesis’e yatıran diğer yatırımcıları da etkilediği anlaşıldı.

Başsavcı James, DCG’nin yatırımcılara finansal getiriler konusunda yanlış bilgi verdiğini belirtirken, dolandırıcılığın boyutunun göründüğünden çok daha büyük olduğunu vurguladı. Aylar süren yanıltıcı vaatlerin ardından gerçekler gün yüzüne çıktı ve DCG’nin yatırımcıları milyarlarca dolar dolandırdığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan kripto para piyasasındaki toplu iflaslardan etkilenen DCG yönetimindeki Genesis, müşterileri için para çekim işlemlerini durdurmuş ve ardından iflas başvurusunda bulunmuştu.

Ancak bir DCG sözcüsü, bu iddiaları reddederek davanın sonucunda firmanın ve CEO Barry Silbert’in kazanacağını belirtti. DCG, geçtiğimiz yaz aylarında alacaklılarla %79 ile %90 arasında bir geri ödeme anlaşmasına varıldığını duyurmuştu.


Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil ol.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir