Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.638
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.638
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Grayscale ’den Bitcoin Yarılanma Raporu

Grayscale

Grayscale, önümüzdeki yarılanma olayının öncekilerden farklı olabileceğine dair yeni bir rapor yayınladı.

Grayscale ’den Bitcoin Yarılanma Raporu

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi Grayscale, Nisan 2024’te gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanma (halving) olayının, zincir üzerindeki önemli faaliyetler ve olumlu piyasa yapısı güncellemeleri nedeniyle öncekilerden temelde farklı olabileceğini öne süren bir rapor yayınladı.

Yeni Bitcoin piyasaya sürülmesi Nisan 2024 civarında yarıya düşecek. Analistlere göre madenci gelirleri için kısa vadeli potansiyel zorluklara rağmen, temel zincir içi faaliyetler ve olumlu piyasa yapısı güncellemeleri bu yarılanmayı tamamen farklı hale getirebilir. İşte rapora göre önceki yarılanmalardan farklı olarak önümüzdeki yarılanmada hesaba katılması gerekenler.

Azalan blok ödül geliri ve yüksek üretim maliyetleriyle karşı karşıya kalan madenciler, öz sermaye/borç ihracı ve rezerv satışı yoluyla fon üretetek hazırlandılar.

Analistlere göre Core Scientific’in 55 milyon dolarlık öz sermaye arzı, Stronghold’un 15 milyon dolarlık öz sermaye artırımı ve Marathon Digital’in 750 milyon dolarlık iddialı hibrit öz sermaye artırımı gibi önemli kaynak oluşturma çabaları, sektörün rezervleri destekleme konusundaki proaktif duruşunun altını çiziyor. Bu önlemler toplu olarak, Bitcoin madencilerinin en azından kısa vadede yaklaşan zorlukları aşmak için iyi bir konumda olduklarını gösteriyor.

Grayscale’e göre bazı madenciler piyasadan tamamen çıksa bile, hashrate’de ortaya çıkan düşüş madencilik zorluğunda bir ayarlamaya yol açarak kalan madenciler için coin başına maliyeti potansiyel olarak düşürebilir ve ağın dengesini koruyabilir.

Analistler açıkladı

Analistlere göre Inscription’ların ortaya çıkışı zincir üzerindeki faaliyeti yeniden canlandırdı. Şubat 2024 itibariyle 59 milyondan fazla Non-Fungible-Token benzeri (NFT) koleksiyon ürünü yazıldı ve madenciler için 200 milyon dolardan fazla işlem ücreti üretildi. Bu eğilimin, yenilenen geliştirici ilgisi ve Bitcoin blockchain’inde devam eden yeniliklerle desteklenerek sürmesi bekleniyor.

Inscription’ların başarısının Bitcoin ağı üzerinde kendi etkileri oldu. Blok ödülleri zaman içinde azaldıkça, madencilerin ağın güvenliğini sağlamak için nasıl teşvik edileceği sorusu daha acil hale geliyor. Bu tokenlerdeki işlemlerden elde edilen işlem ücretleri halihazırda toplam madenci gelirinin yaklaşık %20’sini oluştururken, ortaya çıkan bu inscription faaliyet eğilimi, şimdilik artan işlem ücretleri yoluyla ağ güvenliğini sürdürmek için yeni bir yol sunuyor.

Bitcoin ETF’lerinin benimsenmeye devam etmesi, satış baskısını önemli ölçüde emebilir ve fiyat için olumlu olan yeni, istikrarlı bir talep kaynağı sağlayarak Bitcoin’in piyasa yapısını potansiyel olarak yeniden şekillendirebilir.


Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil ol.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir