Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.964
% 0.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.964
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Defi Sektörü 2024 Trendi Olacak !

defi

Ripple başkanı Monica Long, spekülatif hype döngülerinden yeni bir kripto çağına yani defi ‘ye doğru bir değişim öngörüyor ve bu dönüşümün, on-chain uyumlulukla işaretlenmiş bir döneme işaret ettiğine inanıyor.

Ripple’ın başkanı Monica Long, 2024 yılında endüstrinin en önemli ilerlemesinin merkezi olmayan finans (DeFi) alanındaki uyum olduğunu öngörüyor. Cointelegraph ile yaptığı röportajda, başlangıç ​​coin teklifleri ve değiştirilemeyen tokenlar tarafından beslenen hype döngülerinin döneminin, somut gerçek dünya uygulamalarıyla yer değiştireceğini ve bunun için uyum, kullanılabilirlik ve kurumsal sistemlerle sorunsuz entegrasyonun gerekliliğini vurguladı.

“2024 yılında, kripto para birimleri, Bitcoin’in icadından bu yana endüstrinin patlama ve çöküşlerini tanımlayan spekülatif hype döngülerini bozacaktır. 2024 yılındaki en büyük ilerleme, merkezi olmayan finans için uyumun öncüsü olacaktır.”

DeFi, geleneksel, merkezi finansal sistemlerden blockchain teknolojisiyle desteklenen eşler arası finansal sistemlere bir geçişi temsil eder. Şu anki verilere göre sektörün piyasa değeri CoinGecko verilerine göre 79.5 milyar dolar civarındadır. DeFi’nin mevcut finansal yasalarla potansiyel uyum sorunları nedeniyle dünya genelinde düzenleyicilerin dikkatini çekmesi tesadüf değildir.

Amerika Birleşik Devletleri, kripto paralar ve DeFi’nin denetimini genişletme adımları atmaktadır. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından kabul edilen yeni kurallar, “simsar” ve “devlet tahvili simsarı” terimlerini yeniden tanımlayarak daha fazla piyasa katılımcısının düzenleyici kuruluşa kaydolmasını gerektirmektedir.

Defi Sektörü 2024 Trendi Olacak !
Ripple başkanı Monica Long, DeFi düzenlemesinin bu yıl için “yenilik için uygun bir alan” olduğuna inanıyor. Kaynak: Ripple

Long şöyle savundu: “Bir endüstri olarak, zihin yapımızın uyumun tartışılamaz olduğu şeklinde olması gerekmektedir.” DeFi kullanım durumlarına mevcut kuralların uygulanması, örneğin merkezi olmayan borsa işlemleri gibi, hala bir zorluk olarak karşımıza çıkıyor. Bu yıl için yeniliklere oldukça açık bir alan olduğunu belirtti.

Statista, 2024 yılında DeFi piyasasındaki ortalama gelirin kullanıcı başına 1,378 doları bulacağını tahmin ediyor. Bu gelirin büyük bir kısmı, kullanıcıların merkezi bir otorite olmadan kripto para birimleri ticareti yapmalarını sağlayan platformlar olan merkezi olmayan borsalardan (DEX’ler) gelecektir. En popüler DEX’lerden biri olan Uniswap, son yedi günde likidite sağlayıcıları için neredeyse 10 milyon dolar gelir elde etti.

Long, uyumun gerçek fayda ve geniş çapta benimsenmeyi teşvik edeceğini öngörüyor ve bunun mevcut altyapı ve sistemlerle entegrasyon gerektirdiğini belirtti. “Geleceğin yolu mutlu bir evliliktir ve bu konuda her zaman inandığımız şey budur,” dedi.

“Toplumun nasıl hareket ettiğini, yönettiğini, tokenize ettiğini ve değer depoladığını dönüştüremezsiniz eğer sorunun temellerini ve tarihini anlamıyorsanız,” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir