Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.031
% 1.91
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.031
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Nayib Bukele, Bitcoin’in 70 bin Dolara Ulaşmasının Ardından Güncelleme Paylaştı

Mevcut fiyat Bitcoin başına 70.000 $’ın biraz üzerinde seyrederken, El Salvador’un kripto para birimindeki varlığı yaklaşık 400 milyon $’a yükseldi.

El Salvador, 2021 yılında Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak ilan etmesinden bu yana, ülkenin başkanı Nayib Bukele tarafından desteklenen bir hareketle Bitcoin (BTC) rezervlerini aktif olarak artırıyor. Bukele, Pazartesi günü yaptığı son duyuruda, Mart ayı ortasında yaklaşık 5.690 olan ülkenin şu anda 5.700 Bitcoin’e sahip olduğunu açıkladı.

Bitcoin’in mevcut değeri göz önüne alındığında, El Salvador’un dijital para birimi varlığı 400 milyon doları aşıyor.

Bu ayın başlarında Bukele, ülkenin Bitcoin rezervlerinin soğuk depoya aktarıldığını açıklamış ve cüzdan adresini yayınlayarak şeffaflık sağlamıştı. Bu cüzdan, 5.690 BTC’nin biraz altında bir tutumu ortaya çıkardı ve özellikle kamu izleyicileri tarafından yapılan önceki tahminleri aştı. Tutarsızlık, El Salvador’un günlük bir Bitcoin satın alması, pasaport satışları yoluyla edinim, işletmeler tarafından kolaylaştırılan para birimi dönüşümleri, madencilik faaliyetleri ve devlet hizmetleri de dahil olmak üzere kullandığı çeşitli biriktirme yöntemlerinden kaynaklanmaktadır.

El Salvador kendisini sürekli olarak Bitcoin’i kucaklayan bir ülke olarak konumlandırdı ve bu da son politika değişiklikleriyle kanıtlandı. Mart ayında ülke, yabancı yatırımı çekmeyi ve Bitcoin meraklılarına hitap etmeyi amaçlayan bir hamle ile yurt dışından gelen fonlar üzerindeki gelir vergisini kaldırdı. Buna ek olarak, Aralık ayında yürürlüğe giren bir yasa, hükümete bağışta bulunan Bitcoin yatırımcılarına vatandaşlık vererek El Salvador’un kripto para entegrasyonuna olan bağlılığını daha da sağlamlaştırdı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir