Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.333
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.333
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Moonriver Nedir? MOVR Coin Ne İşe Yarar?

Moonriver nedir? Moonriver (MOVR), Moonbeam Foundation tarafından geliştirilmiştir, PureStake ise Moonbeam Foundation’ın arkasındaki şirkettir. Bu makalede Moonriver nedir, ne sunar, MOVR coin nedir? MOVR ne işe yarar, nasıl alınır gibi yatırımcıların merak ettiği soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için hazırladık.

Moonriver nedir? Ne işe yarar?

Moonbeam Vakfı, Moonriver’ı Kusama (KSM) ağı üzerinde Ethereum uyumlu bir blok zinciri ortamı olarak yarattı. Moonriver, Kusama’da bir parachain olarak çalışmak ve kripto projelerinin çok zincirli bir yaklaşımla yeni kullanıcılara ve pazarlara erişimlerini genişletmesine yardımcı olmak için tasarlandı. Kusama’da parachainler, Relay Chain olarak adlandırılan Kusama ağının ana blok zincirine ve kalbine beslenen özel blok zincirlerdir. Röle Zinciri, Kusama’nın ortak güvenlik, fikir birliği ve işlem anlaşmalarından sorumludur. Parachainler Röle Zincirine entegre edilerek Röle Zincirinin temel özelliklerinden faydalanır.

Moonbeam ekibi, topluluğuna Ethereum uyumlu bir akıllı sözleşme platformu sağlamak için Moonriver’ı (MOVR) Kusama’da başlatmayı seçti. Daha sonra 2021’de Polkadot için benzer bir platform olan Moonbeam’i (GLMR) piyasaya sürdü. Moonriver’ın Polkadot’taki Moonbeam için “kanarya ağı” olarak işlev görmesi amaçlanımakta; bu, yeni kodun ilk olarak Moonbeam’e gönderilmeden önce gerçek ekonomik koşullar altında test edilip doğrulanabileceği Moonriver’a gönderileceği anlamına geliyor.

MOVR coin nedir?

MOVR coin Moonriver’in yerel tokenidir. Moonriver’ın yerel kripto para birimi MOVR, Moonriver ağının korunmasında ve işletilmesinde önemli bir rol oynuyor. İşlem ücretlerini ödemek, akıllı sözleşme yürütmesini desteklemek, ağı desteklemek için blok üretmeye teşvik etmek. Ek olarak Moonriver’ın zincir üstü yönetişim mekanizmasını kolaylaştırmak için kullanılıyor.

Moonriver nasıl çalışır?

Moonriver, yeni kodu gerçek ekonomik koşullar altında test etmek için bir ortam sağlar. Yeni kod, önce test edilip doğrulanabileceği Moonriver’a gönderilmekte. Bir kez kanıtlandığında, aynı kod Polkadot’taki Moonbeam’e gönderilir. Moonriver, her ikisi de piyasaya sürüldükten sonra kod tabanının çoğunu Moonbeam ile paylaşsa da Moonriver kendi projeleri ve özel kullanım durumları ile Kusama’da bir parachain olarak yaşamaya devam edecek. Ağustos 2021’de Moonriver, Kusama ağında resmi olarak bir parachain oldu.

Moonriver, Kusama Relay Chain’e kolay bir yoldur. Ethereum’a aşina olan ekiplerin ve geliştiricilerin Kusama Ağı’na çok az veya hiç engel olmadan erişmesine izin verir. Ağ üzerinde mevcut Solidity akıllı sözleşmelerini çalıştırmak için gereken değişiklikleri en aza indirir. Bu nedenle, Ethereum projeleri DApp’lerini kolayca çoğaltabilmekte. Ek olarak popüler dağıtım araçlarını kullanarak Moonriver’a dağıtır.

Moonriver nedir? MOVR coin nasıl alınır?

Moonriver, işlem hacmi geniş birçok kripto para borsasında işlem görüyor. MOVR coin şu anda Binance, OKX, Bybit, MEXC gibi borsalar tarafından listelenmekte. Tokeni satın almak için bu borsalardan birine üye olmak ve kimliği doğrulamak gerekiyor. Hesaplarını eksiksiz bir şekilde oluşturan yatırımcılar, cüzdanlarına para yatırarak MOVR coin satın alabiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir