Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.021
% 2.24
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.021
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Moonbeam (GLMR) Nedir? Proje İncelemesi

Moonbeam

Bu yazımızda Moonbeam (GLMR)) projesini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. GLMR, Polkadot blok zincirinde Ethereum ile uyumlu bir akıllı sözleşme Parachain’i olan Moonbeam’in yerel tokenidir

Moonbeam Network Nedir

Moonbeam, ölçeklenebilirlik, zincirler arası entegrasyonlar ve zincir içi yönetişim dahil olmak üzere tam Ethereum uyumluluğunu Polkadot’un gücüyle birleştirerek geliştirici deneyimini basitleştiren bir ağdır.

Bu uyumluluğu Ethereum’un Sanal Makinesi (EVM) ve Solidity programlama dilini kullanarak elde eder ve geliştiricilerin kodun yeniden yapılandırılmasına veya yeniden yazılmasına gerek kalmadan akıllı sözleşmeler ve dApp’ler oluşturmasına olanak tanır.

Moonbeam Ağı Temel Özellikleri?

  • Merkezi olmayan ve izin gerektirmeyen, .ok çeşitli mevcut ve gelecekteki DApp kullanım durumları için sansüre dayanıklılık ve destek sağlar.
  • Tam bir EVM Uygulaması içeriyor, bu da Solidity tabanlı akıllı sözleşmelerin minimal değişikliklerle ve beklenen yürütme sonuçlarıyla taşınabilmesini sağlıyor.
  • Substrate Ekosistem Araç Seti ile uyumlu, bu da blok gezginleri, ön yüz geliştirme kütüphaneleri ve cüzdanlar dahil olmak üzere geliştiricilerin ve kullanıcıların başarmaya çalıştıkları iş için doğru aracı kullanmalarına olanak tanır.
  • Polkadot ağı ve token köprüleri aracılığıyla yerel Çapraz Zincir Entegrasyonu içerir, bu da Ethereum ve diğer zincirlerle token hareketini, durum görünürlüğünü ve mesaj iletmeyi sağlar.
  • Geliştirici ve topluluk ihtiyaçlarına göre temel protokolü hızlı ve çatal olmadan evrimleştirmek için On-Chain Yönetim içerir.

Moonbeam Network Ekosistemi 

Moonbeam Network ekosisteminde Dex, stablecoin ve Launchpad tokenleri gibi bir çok token bulunmaktadır.

Moonbeam Network

Moonbeam Network Ne Kadar Süredir Piyasada? 

Ağ 2020’nin başlarında PureStake ekibi taradında Moonbeam ağı üzerinde çalışmalara başladı. Eylül 2020’de ise test ağının lansmanı yapıldı. Ocak 2022’de ise piyasaya sürüldü.

Yol Haritası

  • Ocak 2020:  Proje başladı.
  • Temmuz 2020:  Substrat tabanlı Ethereum uyumluluk özellikleri için W3F hibesi aldı.
  • Eylül 2020:  Moonbase Alpha TestNet Başlatıldı.
  • Ekim 2020:  Yayınlama-Abone Olma Özellikleri Eklendi.
  • Kasım 2020 : Hesap Yapısını Ethereum’a Eşleştirecek Şekilde Dönüştürüyor.
  • Haziran 2021:  Kusama’da Moonriver’ı başlattı.
  • Aralık 2021: Polkadot’ta Moonbeam’i başlatıldı.

(GLMR) Moonbeam Tokeni Nedir?

Moonbeam ağının yerel tokeni olan GLMR, Moonbeam ekosisteminin temel bir bileşenidir. Moonbeam ağını sürdürmek, adil katılımı teşvik etmek, merkezi olmayan yapıyı sağlamak ve gaz ölçümü aracılığıyla akıllı sözleşme yürütümünü sağlamakla sorumludur.

Token aynı zamanda ağdaki gaz ücretlerini ödemek için kullanılan bir değişim birimi olarak hizmet verir ve sahiplerine ekosistem içinde oy kullanma hakkı tanır.

Moonbeam Token Nerelerde Kullanılıyor?

  • Akıllı sözleşme yürütmenin gaz ölçümünü desteklemek
  • Platformun üzerinde çalışabileceği merkezi olmayan bir düğüm altyapısının oluşturulması konusunda derleyicileri teşvik etmek ve mekanizmalara güç vermek
  • Referandum önerme, konsey üyelerini seçme, oylama vb. dahil olmak üzere zincir üstü yönetim mekanizmasını kolaylaştırmak.
  • Ağ işlem ücretlerinin ödenmesi

Moonbeam Tokenomics

Uzun Vadeli Protokol ve Ekosistem Geliştirmek için %16.7‘lik bir arz ayrıldı.

Moonbeam kitle kredisine katkıda bulunanları ödüllendirmek için %15‘lik bir arz ayırıldı.

Tohum Finansmanı için %14‘lük bir arz ayrıldı ve Eylül 2020’de kullanıcılara satıldı.

Stratejik Finansman için %12‘lik bir arz ayrıldı.

Take Fligh topluluk etkinliği için %9.8‘lik bir arz ayırdı.

GLMR

GLMR Ekibi Ve Destekçileri

GLMR, Binance Labs, ParaFi, Coinbase Ventures ve HashKey gibi şirketlerden yatırım aldı.

Derek Yoo – CEO ve Kurucu: Daha önce, Fuse adlı küresel bulut iletişim ve işbirliği yazılım platformunda CTO ve CPO olarak çalıştı, ayrıca PureStake’in CEO’su olarak görev yapıyor.
Stefan Mehlhorn – COO: Bilgisayar Bilimi alanında yüksek lisans derecesine sahip. Daha önce Samsung Pay’de Teknoloji Operasyonları Başkanı olarak görev yapmıştır.
Alan Sapède – Blockchain Mühendisi, Google’da yazılım mühendisi olarak iki yıl deneyime sahiptir.
Moonbeam GLMR

GLMR Piyasa Verileri

Güncel Piyasa Değeri: $188,167,154

Güncel GLMR Token Fiyatı: $0.2522

Toplam arzı 1,085,882,183 olan GLMR Token’ in dolaşımdaki arzı ise güncel olarak 744,752,435 adettir. Bu da toplam arzın %68’ine denk geliyor.

GLMR Token Nereden Ve Nasıl Alınır?

GLMR Token, hali hazırda birçok büyük kripto para borsasında listelidir. Bu borsalar Binance, KuCoin, Kraken ve OKX’tir. GLMR Token almanın en kolay yolu ise Binance borsasından satın almaktır.

Türk lirası ile GLMR satın almak için ilk önce Türk lirası yatırmanız gerekiyor. Bunun için Binance TR borsasını indirip kayıt olmanız gerekiyor. Ardından aynı işlemleri Binance Borsası için yapıyoruz. Binance TR borsasından yatırdığınız Türk lirasını transfer butonu ile komisyonsuz bir şekilde çekebilirsiniz. Ardından Binance borsasına aktarıp GLMR satın alabilirsiniz.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir