Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.594
% 0.75
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.594
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

ETF Onaylanırsa Ne Olur?

ETF

ETF kavramı son günlerde  dillerimize pelesenk olmuş durumda. Sürekli haberlerini görüyoruz fakat birçoğumuz bunları pek önemsemiyor. Aslında bu, kripto piyasaları için çok büyük bir haber niteliği taşıyor. Belki de boğanın ayak sesleri ETFlerden geçiyor.

ETF NEDİR?

Türkçe anlamı borsa yatırım fonudur. Bunu da şöyle düşünebiliriz sizin bir kaleminiz var, bu kalemi somut olarak değil de fiyat hakkını birine veriyorsunuz. Fiyat hakkını alan kişi de o kalemin anlık fiyatını al sat yaparak kar ediyor. Bununla birlikte o kaleme sahip olmuş olmuyor. Bitcoin’de de çalışma mekanizması bu şekilde olacaktır. Artık insanlar büyük kripto borsalarına ihtiyaç duymadan ellerindeki hisse borsalarından bile Bitcoin alım satımı yapabilecek. Bu da piyasamız için olumlu bir haber. Çünkü orta ve üst yaş grubunun piyasaya gelmesi hacmin artabileceğine işaret etmekte.

ETF ONAYLANIRSA BİZLERİ NE BEKLİYOR?

Sürekli Bitcoin ETFlerinin ertelendiği haberlerine şahit oluyoruz. Muhtemelen erteleyebilecekleri bütün süreleri kullanacaklar. Bu  kısa kısa ertelemelerle birlikte, Bitcoin düşüşlerinin de önüne geçmiş olacaklar.

Öncelikle en yakın önemli karar tarihlerini birlikte inceleyelim:

16 Ekim – Bitwise

17 Ekim – BlackRock, Fidelity, VanEck, WisdomTree, Invesco

19 Ekim – Valkyrie

Örneğin BlackRock’un ETF onayını aldığını düşünelim bu şirket tek başına $10 Trilyon varlık yönetiyor. Tüm kripto para birimlerininse marketcapi $1 Trilyon (altlar dahil) yani 10 katı. Eğer bu ETF onayları gelirse -ki 2024’te gelecektir çünkü ABD’de birçok SEC üyesinin de onaya sıcak baktığını biliyoruz- ciddi yükselişler seyredebiliriz. $35- 40 binlere soluksuz bir yükseliş görebiliriz. $34lerde bir gap noktasının da olduğu açık.
ETF’in onaylanması hem piyasaya yeni yatırımcıların gelmesini hem de güven ortamı oluşmasını sağlayacaktır. Öte yandan beklenen ‘Mega Boğa’da ‘ kripto para varlıklarının marketcapini ciddi bir şekilde arttıracaktır.

Altın gibi volatil olmayan bir varlık bile ETF onayından sonra tam %300 artış yaşamıştı. Kripto piyasası gibi yüksek volatilite içeren varlıklar bu onayı alırsa ne olur? Bu sorunun cevabını çok yakında öğreneceğiz.

Bunun tam tersi ETF onaylanmazsa; piyasada sıkıntılı günler bizi bekliyor olabilir. Dedikodusu bile ne kadar düşüş getirdi buna yakınen şahit olduk. Bu ihtimal uzak olabilir çünkü ABD’de birçok kişi artık Bitcoin ETFlerine sıcak bakıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir