Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.306
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.306
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

MicroStrategy, MicroStrategy Orange’ı Tanıttı

MicroStrategy

Bitcoin (BTC) rezervlerinin lider şirketi MicroStrategy, Las Vegas’ta düzenlenen MicroStrategy World 2024’te benzeri görülmemiş bir duyuru yaparak MicroStrategy Orange’ın kullanıma sunulduğunu açıkladı. Bu devrim niteliğindeki yeni blok zinciri tabanlı kimlik sistemi, Bitcoin’in blok zincirinin gücünü kullanıyor ve böylece dijital alemde kimlik yönetimini yeniden tanımlamayı vaat ediyor.

Etkinliğin Kurumlar için Bitcoin bölümünde MicroStrategy Yönetim Kurulu Başkanı Michael Saylor düşündürücü bir soru yöneltti: “Bunun yerine mavi çeklerden ya da başka renkteki çeklerden kurtulsak ve dünyanın standardı haline gelen turuncu bir çeke sahip olsak daha iyi olmaz mıydı?” Saylor, Bitcoin tarafından desteklenen merkezi olmayan kimlik kavramını genişletti ve böylece MicroStrategy Orange’ın ortaya çıkışının sinyalini verdi.

MicroStrategy’nin Orange protokolünü piyasa katılımcısıyla tartışan Dylan LeClair, MicroStrategy’nin yıkıcı yaklaşımından etkilendi. LeClair, hem bitcoinlerini (BTC) tekrar tekrar harcayan BTC sahipleri hem de merkezi olmayan kimlik kontrolüne yol açmak için kullanılan harcanmamış işlem çıktıları (UTXO’lar) tarafından sübvanse edilen Bitcoin Inscription DID yönteminin (did:btc) kullanımını vurguladı.

MicroStrategy Orange platformu, dijital cüzdanların güvenli ve verimli karmalarını oluşturmak için UTXO’ları kullanır. Protokol, bloktaki giriş noktalarının sayısını ve alan kullanımını azaltırken kimlik yönetimi süreçlerini optimize etmeyi amaçlıyor.

Bitcoin Güvenliği oturumu sırasında Saylor, projenin omurgası olarak dijital bir akıllı para olan Bitcoin ile internete özgü merkezi olmayan bir dijital kimlik sunmayı içeren MicroStrategy vizyonunu savundu. Bitcoin’in kusursuz hata toleransı, sansüre karşı direnci ve olağanüstü kriptografisine işaret ederek diğer blok zincirlerinden nasıl üstün olduğunu özellikle vurguladı.

MicroStrategy’nin 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin mali raporu, yeni bir ürün olan MicroStrategy Orange’ın piyasaya sürülmesine yol açacak gibi görünüyordu. Şirket dönem için 53,1 milyon dolar net zarar açıkladı, ancak 85,2 milyon dolarlık brüt kar, %74,0’lık önemli bir brüt marjı temsil eden olağanüstü bir başarıdır.

MicroStrategy Orange’ın piyasaya sürülmesi, kimlik çözümlerinde blok zinciri teknolojisinin kitlesel olarak uygulanmasına yönelik bir adıma işaret ediyor. MicroStrategy’nin amacı, yeni ve herhangi bir teknolojinin sağlayabileceği en güçlü yaklaşımlardan birini sunarak dünya çapında dijital kimlik standardını yeniden keşfetmektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir