Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.903
% 1.40
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.903
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Mehmet Şimşek’ten Kripto Para Yasası Açıklaması!

Mehmet Şimşek, Kripto Para Yasası

Türkiye Cumhuriyeti kripto varlıklar için yeni bir yasa getiriyor! Hazine ve Maliye Bakanından Son Dakika kripto yasası açıklamsı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hürriyet’in düzenlediği geleneksel kahvaltı sohbetinde, kripto paralarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, kripto paralara yönelik yasa çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, ilk olarak kripto varlıkların tanımlanacağını açıkladı.

Dikkatinizi Çekebilir: Dev Borsa BONK Listeliyor! BONK Fiyat Uçtu!

Kripto Varlıklar, Türkiye’de Yeni Bir Tanıma Kavuşuyor

Kripto varlıkların “değer veya hak ifade edebilen gayri maddi varlıklar” şeklinde tanımlanacağını ifade eden Şimşek, ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yasasında da değişikliklere gidileceğini vurguladı. Kripto varlık hizmet sağlayıcıları ve kripto varlık saklama hizmetleri için tanımlamaların yapılacağını belirten Bakan, aynı zamanda kripto platformların işleyişine yönelik düzenlemelerin de öngörüldüğünü dile getirdi.

Ekim ayının sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2024 yılı bütçelerine ilişkin bir sunum yapan Şimşek, mali suçlarla mücadele kapsamında kripto paralara da değinmişti.

Geçtiğimiz aylarda ise AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İler konu ile ilgili kripto para düzenlemeleri üzerinde bir taslak üzerinde çalıştıklarını ve kısa sürede meclise sunulacağını söylemişti.

Bu önemli açıklamalar, Türkiye’nin kripto para düzenlemeleri konusundaki adımlarını güçlendirdi. Konuyla ilgili detaylar ve yeni düzenlemelerle ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Mehmet Şimşek’ten Kripto Para Yasası Açıklaması!” te bir düşünce

  1. Zeynep diyor ki:

    Mali suclarla mucadele mi diyor ? Kimlerin vergi borclari silinmis acaba buda mali suclarla mucadeleye giriyor mu ? Birakin ya yoksa sizi koruyacaz ayagiyla paranizi alacaz mi diyo.. 🤔

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir