Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.800
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.800
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Matrixport, Bitcoin Düzeltmesi Konusunda Uyardı!

Kripto hizmetleri firması Matrixport’un kurucu ortağı Daniel Yan, Bitcoin’in 2021’den bu yana en yüksek fiyatına ulaşmasının sonra piyasada bir düzeltmenin yakın olduğuna inandığını söyledi.

Yan, 28 Şubat’ta yaptığı açıklamada: “Piyasanın hissiyatı, temkinli olmamız gerektiğini düşündüğüm bir seviyeye geldi.”

“Nisan ayı sonuna kadar %15 oranında bir düzeltme görmemiz gerektiğini düşünüyorum.” Yan, gerekçesini açıklarken, Mart ayının makroekonomik açıdan “zor bir ay” olduğunu söyleyerek, ABD Merkez Bankası’nın yaklaşan toplantısı, Bitcoin borsası gibi örneklere işaret etti.

Halving ve Ethereum’un Dencun yükseltmesi hakkında ise kurucu ortak şunları söyledi:

“Nereden, 65 bin mi, 60 bin mi, yoksa şimdi mi? Gerçekten bilmiyorum. Hangisinin daha erken geleceğini bile bilmiyorum; BTC’de yeni bir ATH mi, yoksa düzeltme mi? Tekrar ediyorum; eğer uzun vadeli bir sahibiyseniz bu konuda çok fazla endişelenmenize gerek yok. Kısa vadeli hamlelerle işlem yapmak isteyenler Mart ayını izlesin.”

Yayının hemen ardından Matrixport, X profilinde firmanın kurucu ortağı olduğunu belirten Daniel Yan’ın “şu anda bağımsız bir fon işlettiğini ve bu yorumların onun kişisel bakış açısını ve piyasa görüşlerini yansıttığını” açıklığa kavuşturmak için medyaya başvurdu.

Aynı gün Bitcoin, 2020-2021 boğa piyasasında daha önce tanık olunan 60.000 dolarlık referans noktasını aştı. Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’nden elde edilen veriler şu anda aşırı açgözlülüğe işaret eden 82/100 puanını gösteriyor . Yatırımcılar, SEC’in geçtiğimiz ay birkaç spot Bitcoin borsada işlem gören fonunu (ETF) onaylamasından bu yana çılgına dönmüştü; 7,5 milyar dolar değerindeki varlıklar artık böyle bir ETF olan BlackRock’un iShares Bitcoin Trust tarafından yönetiliyor.

Yan’ın düşüş eğilimine rağmen Matrixport piyasa tahminlerinde her zaman doğru olmadı.

Ocak ayında Bitcoin 40.800 dolardan işlem görürken Matrixport, yatırımcıları SEC’in politik risk faktörleri nedeniyle spot Bitcoin ETF’lerini onaylamayabileceği konusunda uyarmıştı. O zamandan bu yana, spot Bitcoin ETF’leri onaylandı ve BTC birkaç hafta içerisinde %50’den fazla yükseliş yaşadı.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir