Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.461
% 0.47
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.461
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ethereum Dencun Yükseltmesi Başlıyor!

Ethereum en son büyük yükseltmesi Dencun, Salı günü Sepolia test ağında yayına girdi ve beklenen “proto-danksharding” özelliğinin faydasını vermeden önce geriye yalnızca bir test ağı daha kaldı.

Dencun’un Sepolia’daki testi Salı günü 22:51 UTC’de başladı ve kısa süre içerisinde tamamlandı. Ethereum Vakfı DevOps mühendisi Parithosh Jayanthi, X’teki yaptığı açıklamada “Bloblar artık Sepolia’da akıyor” ve “Olaysız test ağı çatalları en iyileridir!” dedi.

Ethereum çekirdek geliştiricileri, bahsi geçen bu yükseltmeyi Ocak ayının başlarında Goerli test ağında devreye aldı. Yükseltmenin üçüncü ve son test ağı Holesky’de başlatılması 7 Şubat’ta planlanıyor.

Üçüncü başarılı test ağı dağıtımın dan sonra Ethereum ekibinin Dencun için bir ana ağ lansman tarihi belirlemesi bekleniyor.

Dencun’un getirmesi beklenen özelliklerden biri ise, gaz ücretlerini düşürmeyi ve “bloblar” adı verilen yeni, sıkıştırılmış bir veri depolama mekanizması sunarak ölçeklenebilirliği geliştirmeyi amaçlayan proto-danksharding’dir.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin bir açıklamasında “Blob taşıyan bir işlem normal bir işlem gibidir, ancak aynı zamanda blob adı verilen fazladan bir veri parçasını da taşır” dedi. “Bloblar son derece büyüktür ve benzer miktardaki çağrı verilerinden çok daha ucuz olabilir.”

Ethereum’un son büyük yükseltmesi Shapella, Mart 2023’te gerçekleşti bu yükseltme, kullanıcıların ve doğrulayıcıların ağdaki stake edilmiş ETH’lerini geri çekmelerine olanak sağladı.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir