Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.720
% 1.83
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.720
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Massa Labs Nedir?

massa

Massa, ölçeklenebilirlik, merkezi olmayan yönetim ve güvenlik üçlüsünü ödün vermeden ele alan ilk ve tek Layer 1 blok zinciridir. Binlerce düğümle saniyede 10.000’den fazla işlem gerçekleştiren paralel blok mimarisi ve benzersiz Otonom Akıllı Sözleşmeleri (ASC’ler), DeFi ve web3’te yeni standartlar belirliyor.

Massa Labs’in Vizyonu Nedir?

Blockchain, onu birlikte kontrol eden bir topluluk tarafından depolanan merkezi olmayan bir veritabanıdır.

Büyük ölçekte bir blockchain oluşturmak zorlu bir iştir. Massa Labs’taki vizyon tavizsiz, gerçek anlamda merkezi olmayan yönetimdir.

Massa ile Merkezi Olmayan Web

Genellikle ne merkezi olmayan ne de bir kez denetlendikten sonra değiştirilemeyen Web2 altyapısına dayanan DeFi web3 uygulamalarının karşılaştığı güvenlik sorunlarını çözmek için gerçek anlamda merkezi olmayan bir web çözümü sunmaktadır.

Teknoloji

Mevcut blok zincirleri sınırlıdır. Örneğin Bitcoin saniyede yalnızca 5 işlem gerçekleştirebilir.

Bunun nedeni, merkezi olmayan bir p2p ağında zaman alan, bir sonraki bloğu oluşturmadan önce düğümleri önceki bloğu almaya zorlayan blok zincirinin sıralı yapısından kaynaklanmaktadır.

Takım

Sébastien Forestier, Damir Vodenicarevic ve Adrien Laversanne-Finot, Massa’yı herkesin katılabileceği ve ağdan yararlanabileceği merkezi olmayan bir internet vizyonunu gerçekleştirmek için yarattı.

Massa, kriptografi, finans, oyun ve daha birçok alanda deneyime sahiptir. Aynı zamanda son derece başarılı mühendislerden, araştırmacılardan oluşur.

Massa Labs Takım

Otonom Akıllı Sözleşmeler (ASC)

Otonom Akıllı Sözleşmeler, Massa’nın Blockchain Endüstrisine getirdiği Temel Yeniliklerden biridir.
Merkezi olmayan uygulamaların çoğunun düzgün çalışması için düzenli olarak güncellenmesi gerekmektedir. Mevcut blok zincirleri, akıllı sözleşmeleri otomatikleştirmek için merkezi sistemlere güvenmektedir.

Tokenomi

Massa Labs’te, değerlerine sadık kalarak adaleti ve merkeziyetçiliği vurgulayan benzersiz bir model uygulanmaktadır. Bu sayede, Massa tokeninin topluluk arasında geniş çapta dağıtılmasını sağlayarak, adil olmayan oylama uygulamalarına, fiyat manipülasyonuna ve güvenlik sorunlarına yol açabilecek merkezileştirme riskini azaltılmaktadır.

Adil Olmayan Şekilde Dağıtım ve Oylama

Az sayıda kuruluş, bir blockchain tokenlarının önemli bir bölümünü kontrol ettiğinde, yönetim kararlarını orantısız bir şekilde etkilemektedir. Bu yüzden merkezi olmayan sistemleri destekleyen demokratik ilkeleri baltalamaktadır.

Fiyat manipülasyonu

Tokenın merkezileştirilmesi aynı zamanda fiyat manipülasyonuna da yol açmaktadır. Çünkü büyük sahipleri piyasa üzerinde aşırı etki yaratabilir ve tokenin değerini bozan dalgalanmalar yaratabilir.

Güvenlik sorunları

Merkezi bir token dağıtımı, kötü niyetli aktörlerin token arzının büyük bir bölümünü kontrol eden sınırlı sayıdaki varlıkları hedef alması nedeniyle güvenlik açıklarına yol açabilir. Aynı zamanda blok üretiminde merkezileşme yaratarak protokol düzeyinde risklere yol açar.

Şirket/kurucular için daha az token (%12)

Massa Labs ve kuruculara toplam arzdan pay ayrılmıştır.

İçeriden öğrenenler için daha az token

Tüm token satışlarında kişi başına satın alınan maksimum token sayısı nispeten azdır. Örneğin, %1 tohum satışındaki toplam arzın üst sınırı, böyle bir satışta rekor sayıda destekçinin bulunmasına olanak sağlamaktadır. Ayrıca bu özel satışlara ayrılan arz sadece %16’dır.

Geleceğin stakerları için daha fazla token

Tokenların %30’u şeffaf bir şekilde geleceğin staker topluluğunu büyütmek için bir kenara ayrılmıştır.

Dolayısıyla bu adımlar, tokenin merkezileşmesini iyileştirmektedir. Bu adımlar sayesinde tek seçenekleri piyasadan satın almak olan balinaların oluşumu sınırlandırılmıştır.

Coin Mühendisi Blog sayfamıza linkten ulaşabilirsiniz.

MassaLabs web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir