Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.323
% 4.37
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.323
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

“Manipülasyon Var” Altın Kâhini: Fiyatlar Bu Seviyelerde Olmalı!

Rusya’nın Ukrayna işgali devam ederken, piyasalardaki belirsizlikler sert dalgalanmalara neden oluyor. Jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte, yatırımcılar güvenli limanlara yöneliyor ve bu da talep artışıyla fiyatları yükseltiyor. Altın da bu akışları çeken güvenli limanlardan en önemlisi. Değerli metal, son 18 ayın en yüksek seviyesini yaklaşık 1.976 dolarda test ettikten sonra gerilese de 1.900 doların üstünde kalmayı başardı ve yazının yazıldığı sıralarda 1.930 dolar seviyelerinde işlem görüyordu. Coinmühendisi.com olarak Altın Kahini olarak da tanınan İslam Memiş’in Youtube kanalında yapmış olduğu altın tahminlerini okuyucularımız için derledik.

“Normalde altının 2.000, 2.500 hatta 3.000 dolara çıkması gerekiyor”

Bilindiği üzere ons altın dolar üzerinden fiyatlanır ve diğer para birimlerine göre paritenin artması veya azalması o para cinslerinden altın fiyatlarını etkiler. Dolayısıyla, sadece ons fiyatlarının artması değil, Dolar/TL kurunun artışı da TL cinsinden gram altın fiyatının artmasını sağlar. Son gelişmeler bir başka güvenli liman olan ABD dolarının da değerlenmesine neden oldu. İslam Memiş, gram cephesini şu şekilde yorumluyor:

Gram altın 850-870 lira aralığında işlemler gerçekleştirdi. Hem ons altının güçlü duruşu hem de Dolar/TL kurunun yüksek olması, gram altının güçlü bir şekilde yoluna devam etmesine yardımcı oluyor.

“Kısa vadede al-sat yapmayın, varlıklarınıza sahip çıkın” diye yatırımcıları uyaran Altın Kahini, 2022 yılında yatırımcıların elindeki altını alma tezgahı hazırlandığını iddia ediyor. Yaşanan gelişmeleri ‘manipülasyon fiyatlaması‘ olarak değerlendiren İslam Memiş, açıklamalarına şu yönde devam ediyor:

Yaklaşık 2,5 aydır uyarılarımı yapıyorum. Hala ısrarla TL ile işlem yapan var. TL üzerinden işlem yapanlar zarar edecek. Bunu aylardır söylüyorum. 2022 yılında insanların elindeki bütün varlıkları almak için piyasa oluşturdular. Rusya’da, Ukrayna’da bir tantana çıkarılıyor. Ama hedef başka. Film başka. Parayı çok güzel bir şekilde katlıyorlar şu anda. Günlerdir yaşananlara rağmen altının ons fiyatı 1.925 dolar. Şu an altının normalde 2000, 2.500 hatta 3.000 dolar seviyelerine çıkması gerekiyor. İşte manipülasyon burada.

İslam Memiş: Enflasyonun olduğu yerde altın, gümüş, petrol kraldır

İslam Memiş, son 6 aydır dünyada enflasyon patlak verdiğini, insanlar fakirleştiğini ve ısrarla altın, gümüş sattıklarını söylüyor. Altın kahini, bunun gerekçesini ise, ‘insanları enflasyonun geçici olduğuna inandırmak’ olduğunu ifade ediyor. “Enflasyonun olduğu yerde altın, gümüş, petrol kraldır” diyen İslam Memiş, bunlara rağmen ons altının 1.925 dolar seviyesinde olduğunu, çünkü dikkatlerin farklı yerlere kaydığını belirtiyor ve şu yorumu yapıyor:

Fed’in 50 baz puan faiz artırımı beklentisi vardı. İhaleyi Putin’e bıraktılar. Bütün dünyada enflasyon endişesi vardı. Dünyadaki siyasi istikrar bozulacaktı. Bütün dünya liderleri ihaleyi Putin’e bıraktı. Bu çok güzel bir bahane oldu. Artık kimse enflasyonu konuşmuyor. Herkes savaşa odaklandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir