Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.926
% 1.24
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.926
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Hacker’lar Bu NFT Tokenleri Çaldı: Altcoin Sert Düştü!

Arbitrum tabanlı NFT piyasası Treasure saldırıya uğradı. Geliştiriciler, Smol Brains ve Legions koleksiyonlarından yüzlerce NFT çalındıktan sonra trade işlemlerini dondurdu. Hack haberinin duyulmasının ardından piyasada kullanılan altcoin çakıldı. Ayrıntılar için Coinmühendisi.com okumaya devam ediniz.

Treasure piyasası hack’lendi, altcoin fiyatı dibe daldı

Ethereum Katman-2 çözümü Arbitrum’daki en büyük NFT piyasası olan Treasure, Perşembe sabahı erken saatlerde bir saldırıya uğradı ve yüzlerce NFT çalındı. Hackerlar, Treasure piyasasında listelenen NFT’leri ödeme yapmadan, edinmenin bir yolunu buldu. Altcoin geliştiricileri, daha fazla zararı önlemek için hızla tepki verdi ve piyasadaki trade’i dondurdu.

Treasure, TreasureDAO NFT ekosistemindeki NFT’lerin merkezi. Treasure, OpenSea’deki gibi NFT’leri satın almak ve satmak için Ethereum veya stablecoin kullanmak yerine, kullanıcıların yalnızca ekosistemin yerel para birimi olan MAGIC token’lerini kullanarak işlem yapmasına izin veriyor. Blockchain güvenlik şirketi PeckShield’e göre, bir saldırgan, Treasure’da listelenen NFT’lerin fiyatını manipüle etmenin bir yolunu buldu ve 0 MAGIC tokeni karşılığında NFT satın almalarına izin verdi.

PeckShield, geliştiricilerin trade’i dondurmadan önce piyasadan 100’den fazla NFT’nin çalındığını tahmin ediyor. Bir adres, Smol Brains koleksiyonundan 17 piksel sanat maymunu çalmış gibi görünüyor. Bu NFT’ler orijinal liste fiyatlarından satın alınsaydı, bir alıcıya 1,4 milyon dolar değerinde MAGIC tokenine mal olacaktı. Smol Brains ve Legions adlı bir başka popüler koleksiyon, şu anda Treasure’da en değerli ve aktif olarak trade yapılan NFT’ler olduğundan, saldırının yükünü üstlenmiş görünüyorlar. En ucuz Smol Brains bugün normalde yaklaşık 9.500 dolardan işlem görüyor.

Hack haberleri internette dolaşırken, MAGIC (MAGIC) tokeninin fiyatı keskin bir şekilde düştü ve hafif bir toparlanma kaydetmeden önce %33’lük bir kayıpla dibe vurdu. MAGIC şu anda, kullanım öncesi seviyelere göre %15,84 düşüşle 3.04 dolardan işlem görüyor.

MAGIC fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Trade’in dondurulması sonrası, hacker’lar bazı NFT’leri idade etti

Bu saldırıya yanıt olarak, TreasureDAO’dan GoudaGaarp, Treasure topluluğunu rahatlatmak için Discord’da şu açıklamayı yaptı: “Bugün saldırıdan etkilenenler için en derin ve en içten üzüntülerimizi sunarız.” Ayrıca GoudaGaarp, TreasureDAO’nun tam bir kod incelemesi bekleyen Treasure piyasasını dondurduğunu açıkladı. TreasureDAO, NFT’lerin hak sahiplerine iadesinde de aktif bir rol oynayacak ve kullanıcıların zararını gidermek için çeşitli iyileştirme seçenekleri önermeyi planlıyor.

Ancak durum ilerledikçe, bilgisayar korsanlarının çoğunun fikrini değiştirdiği ortaya çıktı. Br0keboy96 başlığı altında bir Twitter kullanıcısı, Arbiscan’dan alınan işlem verilerinin, Treasure’dan çalınan düzinelerce NFT’nin hak sahiplerine iade edildiğini gösterdiğine dikkat çekti. Muhtemelen bilgisayar korsanları, TreasureDAO trade’inin dondurulması ve muhtemelen çalınan tüm NFT’leri kara listeye almayı planlamaları nedeniyle çalınan NFT’nin nakit olarak geri ödenemeyeceğini fark etti.

NFT’lerin popülaritesi patladıkça, NFT piyasalarını hedefleyen saldırılar ve hack’ler arttı. Geçen ay, kimlik avı e-postalarını kullanan bir bilgisayar korsanı, OpenSea kullanıcılarından yaklaşık milyonlarca dolar değerinde NFT çalmayı başardı. DeFi protokolleri ve Blockchain’ler arası köprüler genellikle bilgisayar korsanları için popüler hedefler olsa da uzmanlara göre, NFT’lerin değeri ve popülaritesi arttıkça, Treasure gibi uygulamalara karşı daha fazla saldırı olması muhtemel.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir