Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$59.973
% 5.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 59.973
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Pax Gold (PAXG) Rekor Kırdı! Fiyatlar Uçuyor, Neden Yükseliyor?

ABD’de enflasyonun beklentileri aşması ve jeopolitik gelişmeler altın endeksli kripto paralara yaradı. Pax Gold (PAXG) rekor kırdı.

Pax Gold (PAXG), Paxos tarafından çıkarılan ve düzenlenmiş bir blockchain altyapısıyla desteklenen altın destekli bir kripto para birimidir. Şirket, kendi sentetik doları USDP’ye sahip olmasına rağmen, çoğunlukla Binance’in dolar-stablecoin’i (BUSD) denetleyicisi olarak hizmet vermesiyle tanınıyor.

Tether ve Paxos’un tokenize edilmiş altın kripto para birimleri, yatırımcılara izinsiz bir şekilde blockchain altyapısı aracılığıyla erişilebilir bir şekilde yatırım yapma ve değerli metale maruz kalma imkanı sunan en sağlam tokenlar arasındadır.

Çarşamba günü ABD’de enflasyonun beklentileri aşmasının ardından gerileyen altın fiyatları, perşembe ve cuma günleri yeniden yukarı yönlü bir hareketlilik gösterdi. Bugün gram altın 2.492 liranın üzerine çıktı.

Türkiye’deki bayram tatilinde altın fiyatlarında yeni zirveler görüldü. Ons altın fiyatı 2 bin 405 dolara ulaşırken, gram altın da 2 bin 492 TL’ye yükseldi.

Altın fiyatlarındaki yükseliş serisi devam ediyor. Spot ons altın fiyatı bugün 2 bin 395 dolarla tüm zamanların zirvesini gördü. Vadeli ons altın fiyatı ise 2 bin 401 dolara yükseldi.

Gram altında da 2 bin 492 TL ile rekor seviye görüldü.

Çeyrek altın 4.226 TL

Yarım altın 8.401 TL

Cumhuriyet altını 16.989 TL

ONS altın yüzde 1,40 yükselişle 2.405 dolardan işlem görüyor.

Tam altın satış fiyatı: 16.717,37 TL

Cumhuriyet altını satış fiyatı: 17.384,00 TL

Gremse altın satış fiyatı: 41.921,63 TL

ABD ekonomisindeki enflasyon beklentilerinin olumsuz gerçekleşmesi ve İsrail ile İran arasındaki saldırı mesajları altın fiyatları üzerinde etkili oluyor.

ABD’de enflasyon verisi yine yüksek geldi ve Fed’in takip ettiği verilerde bozulma devam ediyor. Fed’den faiz indirimi beklenirken, verilerin kötü gelmesi nedeniyle faiz indirimi yıl sonuna doğru ertelendi.

Altındaki yükselişin ana sebebi ise İsrail ve İran’ın çatışma noktasına gelen açıklamaları oldu.

Ekonomist Barış Soydan, altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çekici bir değerlendirmede bulundu. “Bayramda neler oldu?” diyen Soydan, gram altının tarihi rekor kırmasının ardından altın fiyatlarında yükselişin nedenlerini sıraladı.

Altındaki yükselişin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ekonomist Barış Soydan, altın fiyatlarının yükselmesine ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“Bayramda neler oldu?: Amerika’nın üretici fiyat enflasyonu beklentinin altında kaldı. Avrupa Merkez Bankası ise haziranda faiz indirimlerine başlayacağını sinyalini verdi. Bunlarla birlikte ve bu arada İran’dan beklenen İsrail misillemesi endişesiyle altın yeniden yükseliyor.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir