Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.877
% 6.02
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.877
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Altın Tahminleri Çıkan İsim: Ağustos ve Aralık’ta Bu Seviyeler!

27 Temmuz Çarşamba günü FED, faiz oranlarını 75 baz puan artırma kararı aldı. Bu, küresel piyasalardaki çoğunluğun beklediği faiz artışı oranıydı. Bununla birlikte, toplantının ardından konuşan Jerome Powell, önceki konuşmalarına nazaran daha az faiz yanlısı bir duruş sergiledi. Sonuç olarak, FED’in kararının ardından altın ve kripto para birimleri yükselişe geçti. Ülkemizde tanınan bir finans uzmanı olan İslam Memiş, değerli metal için sıradaki seviyeleri tahmin etti. Ayrıca, altına yatırım yapmak isteyen kişiler için son şansın geldiğini söyledi.

FED kararının ardından altın fiyatı yükseldi

Çarşamba günü FED’in faiz oranlarını artırmasıyla altının değeri arttı. Yazının yazıldığı sırada ons altın 1.753 dolardan el değiştiriyordu. Memiş, ons altının hedefinin ilk olarak 1.800 dolar olduğunu söylüyor. Ons birimindeki son değer artışı, Türkiye’de oldukça popüler olan çeyrek ve gram altının fiyatını da etkiledi. Altının gram fiyatı, yazım sırasında 1.016 liradan işlem görüyordu. Buna göre altının gram fiyatı, son 7 ayda 230 lira yükseldi. Çeyrek birimi ise, 1.617 liraydı. İslam Memiş, yatırımcıların sıklıkla sorduğu “altına yatırım yapılır mı?” sorusunu yanıtlamaya çalıştı. Memiş, FED’in 75 baz puanlık faiz artışı ile piyasaları şaşırtmadığını söyledi. Bunun sonucunda ons biriminde değer artışının ortaya çıktığını ifade etti. Ardından, bu birimin değerindeki yükselişin, gram ve çeyreği de etkisi altına aldığından bahsetti.

“Yükseliş tam olarak başlamadı”

Memiş, 1.016 liradan el değiştiren gram altın için 1.020 doların en yakın direnç olduğunu söylüyor. Ayrıca, yıl sonuna kadar gram ve çeyrek altında yeni rekorlar görmemizin mümkün olduğundan bahsediyor. Bunun nedeni olarak, dolar/lira kurunu ve ons/gram korelasyonunu gösteriyor. Memiş, 2022 bitene kadar gram altın fiyatının 1.200 ila 1.400 bandına ulaşacağına bahse giriyor. Bununla birlikte, Ağustos ayında gramın 1.000 liranın altını görebileceğini de ihtimaller arasına ekliyor. Ancak Ağustos ayının, altına yatırım yapmak isteyenler için son fırsat olduğuna dikkat çekiyor. Bununla birlikte, önümüzdeki dönemin daha da netleşmesi için bugünkü ABD büyüme rakamlarının önem arz ettiğini söylüyor.

Memiş, altının aslında olması gereken değerinin bu olmadığından bahsediyor. Ona göre piyasalar, son bir yıldır sistematik olarak manipüle ediliyor. Ancak son yaşananlar, maskenin düşmesine neden olmuş gibi duruyor. Memiş, önümüzdeki aylarda altında büyük değer artışları görebileceğimizi ifade ediyor. Analist, ons altının yıl sonuna kadar 2.000 doları görebileceğini tahmin ediyor. Bunun sonucunda gram ve çeyrek altın için de yeni rekorların ortaya çıkacağını ifade ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir