Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.447
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.447
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Liverpool –”Satılık” futbol kulübü

Yazar – Peter Nurse

Investing.com – Pazartesi günü yayımlanan bir habere göre Liverpool Futbol Kulübü, sahipleri Fenway Sports Group (FSG) tarafından satışa çıkarıldı.

The Athletic adlı abonelik tabanlı spor sitesinin Pazartesi günkü haberine göre İngiltere Premier Ligi’nin (EPL) ünlü takımının küresel cazibesi nedeniyle ilgilenen taraflar için tam bir sunum hazırlandı.

FSG’den The Athletic’e yapılan açıklamada şöyle denildi: “Son zamanlarda EPL kulüplerinde bir dizi el değiştirme söylentileri oldu ve kaçınılmaz olarak bize sürekli Fenway Sports Group’un Liverpool’u ne yapacağı soruluyor.”

“FSG, Liverpool’da hissedar olmak isteyen üçüncü tarafların ilgisine dair sık sık ifadeler duydu. FSG daha önce de doğru şartlar ve koşullar altında bir kulüp olarak Liverpool’un menfaatlerine uygun olması halinde yeni hissedarları değerlendirebileceğimizi söylemişti.”

“FSG hem saha içinde hem de saha dışında Liverpool’un başarısına olan bağlılığını sürdürmektedir.”

Amerikalı iş adamı John Henry’nin liderliğindeki FSG, 2010 yılında Liverpool’u 300 milyon sterlin (1 sterlin = 1,1450 dolar) ödeyerek satın aldı, bu yatırımdan önemli bir kâr elde etmek isteyecektir.

EPL’deki rakibi Chelsea, Mayıs ayında Amerikalı Todd Boehly liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından Rus milyarder Roman Abramovich’ten 4,25 milyar sterlin karşılığında satın alındı.

Liverpool, EPL şampiyonluğunu 19 kez kazanarak lig tarihinde en çok şampiyonluk yaşayan ikinci takım oldu ve geçen sezonu, Şampiyonlar Ligi finalini İspanyol devi Real Madrid’e kaybetmeden önce ikinci sırada tamamlayarak hem FA Cup hem de Lig Kupası finallerini kazandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir