Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.915
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.915
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Morgan Stanley’den Wilson, ara seçimlerin ayı piyasasındaki ralliyi tetikleyebileceğini söyledi

Yazar – Senad Karaahmetovic

ABD hisse senedi baş stratejisti ve Morgan Stanley CIO’su Michael Wilson, şahin Fed’e ve güçlü istihdam verilerine rağmen piyasanın “dirençli” kalması nedeniyle ABD hisse senetlerine ilişkin yakın vadeli yükseliş eğilimini yeniden teyit etti.

Ayı piyasasındaki ralli, Powell’in geçen haftaki şahin nitelikteki basın toplantısı nedeniyle sekteye uğradı. Wilson şimdi, rallinin bu hafta TÜFE verileri ve ara seçimler bağlamında önemli bir testle daha karşı karşıya olduğu konusunda uyarıyor.

2022’de Wall Street’teki en büyük ayılardan biri olan Wilson, kısa süre önce bir dönüş yaptı ve müşterilerini ayı rallisinden yararlanmak için ABD hisseleri almaya çağırdı.

“ABD hisselerindeki taktiksel rallimiz tatillere kadar devam edecekse 10 yıllık UST getirilerinin mevcut seviyelerden inmesi gerekecek. Aksi takdirde bu büyük sermayeli büyüme endeksinin, iskonto oranına ne kadar duyarlı olduğu göz önüne alındığında S&P 500 için daha yüksek fiyatlar görmek zor olacaktır.”

Morgan Stanley CIO’su, ayı piyasası rallisinin hâlâ devam ettiğini ancak “yakın vadede gürültücü olmaya devam edeceğini” düşünüyor. Bu olay ortadan kalktığında Wilson, hisse senetlerinin daha düşük volatilite ile yükseleceğini düşünüyor.

Stratejist, “Faiz oynaklığı düşmeye devam ederse F/K’lar daha da genişleyebilir.” diye ekledi.

Ayrıca stratejist ara seçimlerin volatilite açısından daha büyük bir rol oynayacağını düşünüyor. Bu, anketlerin doğru çıkması halinde hisse senetlerinin ralli yapması için olumlu bir katalizör olarak görülüyor.

“Bu haftaki ara seçimler, bazı anketlerin ve piyasaların önerdiği gibi Cumhuriyetçilerin hem Meclis hem de Senatonun kontrolünü kesin olarak kazanması durumunda potansiyel bir katalizör sağlıyor. Bu, tamamen taktiksel bir ticari görüş olduğundan ve düşüş eğilimini sürdüren temel görüşümüzle uyumlu olmadığından ne kadar kontrollü olacağımız konusunda disiplini koruyacağız.” diye ekledi Wilson.

Sonuç olarak Wilson, “bu haftaki testten sağ çıkabilirse ayı piyasası rallisinin çoğu kişinin beklediğinden daha uzun süre devam edeceğini” düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir