Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.615
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.615
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Livepeer (LPT) nedir?

Livepeer (LPT), Ethereum üzerinde inşa edilmiş merkeziyetsiz bir video içerik paylaşım platformudur.

Livepeer (LPT) nedir?

Livepeer (LPT), video içeriklerinin, geleneksel çözümlerin maliyetinin aksine çok küçük bir miktarla, uygulamalara sorunsuzca ve merkeziyetsiz bir biçimde entegre edebilmesi için tasarlanmıştır. 2016 yılında Livepeer Inc şirketinde yaratılmış ve 2017 yılında faaliyete geçmiştir. Livepeer’ın token’ı LPT’dir.

Livepeer (LPT), Ethereum blok zinciri üzerinde faaliyet gösteren tamamen merkeziyetsiz bir canlı video akış ağı protokolüdür.
Platform, tüm yayıncı şirketler için merkezi yayın çözümlerine uygun, blok zinciri tabanlı, ekonomik açıdan verimli bir alternatif olmayı hedeflemiştir. Youtube, Twitch gibi platformlara merkeziyetsiz bir alternatif olarak düşünülen Livepeer (LPT), hızlı bir şekilde büyüyen canlı video akışı ve yayın endüstrisine yeni bir soluk getirmeyi amaçlamıştır.

Livepeer (LPT), oyun teorisi, kripto ekonomik teşvikler ve paydaşlar arasında olumlu etkileşimleri teşvik etmek için akıllı sözleşmelerden faydalanan blockchain teknolojisini kullanarak video içeriğini güvenilir ve uygun maliyetli bir şekilde işler. Token’ı olan LPT, video işleme görevlerini koordine etmek ve ağ katılımcıları arasında güvenli ve güvenilir bir şekilde dağıtmak için kullanımaktadır.

LPT, blokzincir tabanlı çalışan bir video ve canlı yayın platformu olarak yayıncılara özgür bir ortam sunmayı amaçlamıştır. İçeriklerin otomatik şekilde ölçeklendirilmesi özelliği ile bulunan tüm sorunları ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Ayrıca LPT madenciliği, sistem içerisinde ‘video madenciliği’ adı verilen yöntemle yapılabilmektedir.

Livepeer (LPT) Nasıl Çalışır?

Livepeer (LPT), Ethereum üzerinde kurulmuştur. Video işleme hizmeti arayanlar ile bu hizmeti sunanları buluşturan bir ağdır. Bu video dönüştürme sürecini güvenilir, uygun maliyetli tutmak için ağ katılımcılarını teşvik etmek üzere yerel tokeni LPT’yi kullanmaktadır. Livepeer ağında, düzenleyiciler ve delegatörler ortaklaşa çalışmaktadır.

Düzenleyiciler

Video madenciliği ekipmanına sahip herkes LPT’lerini stake edebilir ve Livepeer ağında video işleme çalışmaları yapabilir. Bu hizmeti sunma karşılığında, video işleme ücretinden LPT ve ETH cinsinden bir pay alırlar. Bu ağ katılımcılarına düzenleyici adı verilmektedir.

Delegatörler

Video madenciliği araçlarına erişimi veya video işleme deneyimi olmayanlar, LPT’lerini Livepeer Tarayıcısı aracılığıyla video işlemek için gerekli araçlara ve uzmanlığa sahip node operatörlerine delege veya tahsis ederek de ağda katılımcı olabilir. Bu ağ katılımcılarına ise delegatör adı verilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir