Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.800
% 1.83
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.800
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Liquity (LQTY) Nedir?

Liquity Nedir

Liquity (LQTY) Nedir, avantajları nelerdir, kurucuları, partnerleri kimlerdir gibi temel konuların yanı sıra daha birçok sorunuza cevap bulacağınız makalemize başlıyoruz.

Coin mühendisi olarak bu yazımızda yakın zamanda Binance listeleme haberi ile ciddi hype gören, bir borçlanma protokolü olarak hizmet veren Liquity’i (LQTY) inceleyeceğiz.

Keyifli okumalar dileriz.

Liquity (LQTY) Nedir?

Liquity, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiştir. Ethereum karşılığında LUSD yani fiyatı ABD dolarına endeksli bir stabil coin ödünç veren merkeziyetsiz bir protokoldür. Kullanıcılar protokol sayesinde faizsiz kredi alabilirler.

Krediler %110 gibi bir teminat oranı gerektirir. Bu da pek çok kullanıcı tarafından oldukça kullanışlıdır. Proje bu gibi sunduğu özellikleri ile DeFi alanında ismini duyurmuştur.

Liquity (LQTY) Nasıl Çalışır?

Liquity, kullanıcıların Ethereum teminatını satmak zorunda bırakmadan ETH karşılığında LUSD ödünç almasına olanak tanır ve krediyi gelecekte ödemek üzere borçlanmış olurlar. Ethereum, Liquity tarafından desteklenen tek teminat türü kripto varlığıdır.

Liquity (LQTY) Avantajları Nelerdir?

Liquity’in en büyük avantajı piyasadaki en iyi borçlanma koşullarını sunar:

– %0 faiz oranı
– Sadece %110 teminat oranı
– Merkeziyetsiz
– LUSD, her zaman ve herhangi bir zamanda, temel teminat için nominal değerinden itfa edilebilir.

Liquity (LQTY) Kurucuları Kimlerdir?

DFINITY’de İnternet Bilgisayarının (IC) geliştirilmesinden sorumlu araştırma görevlisi olarak vazifesini sürdüren Robert Lauko, kurucu ortağı olan Rick Pardoe ile Nisan 2021’de Protokolü hayata geçirdi.

Projenin CEO’su olan Micheal Svoboda, daha öncesinde farklı blok zinciri şirketlerinde CEO olarak çalışmıştı.

Liquity (LQTY) Partnerleri Kimlerdir?

Robert Lauko, Liquity’nin araştırma müdürü ve kurucusu olarak üstlendiği yeni görevinde, ağırlık olarak Pantera Capital ve Polychahin’den olmak üzere üç fonlama turundan 8,4 milyon dolar fon sermayesi topladı.

Liquity (LQTY) Yol Haritası Nasıldır?

Ekip belli bir yol haritası sunmamış fakat incelediğimiz kadarıyla belli periyotlar halinde yaptıkları icraatleri, üzerinde durdukları çalışmaları sitelerinde paylaşıyorlar.

Detaylı şekilde incelemek isteyenler için site bağlantısını bırakıyoruz.

Bağlantıya Tıklayabilirsiniz

Liquity (LQTY) Tokenomiki Nasıldır?

LQTY Token, aşağıdaki şekilde dağıtılan toplam maksimum
100.000.000 token arzına sahiptir:

Yatırımcılar: %33,9.
Ödüller: %32.
Ekip ve danışmanlar: %23,7.
Liquity AG bağışı: %6,1.
Topluluk rezervi: %2.
LP Ödülleri: %1,3.
Hizmet sağlayıcılar: %1.

Liquity (LQTY) Nasıl Satın Alınabilir?

Liquity (LQTY), Dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

 

Bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamı gelsin istiyorsanız Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir