Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.892
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.892
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Synthetix (SNX) Nedir?

Synthetix (SNX) Nedir?

 Blockchain teknolojisinin gelişimi birden çok projeyi ortaya çıkardı. bugünkü yazımızda Synthetix Nedir? Konusunu ele alacağız.

Synthetix (SNX) Nedir?

Synthetix (SNX), farklı özelliklerdeki kripto paralar ve kripto dışı varlıkların blokzincir üzerinde işlem yapmasını sağlayan bir DeFi protokolüdür. Protokol Ethereum  blokzincirinde çalışır. Kullanıcıların yüksek derecede likidite sentetik varlıklara erişimine olanak sağlar. Varlıklar, saklama araçlarının kilitlenmesine gerek duymadan kullanıcılara getiri sağlar.

SNX token, POS konsensüs algoritmasını kullanmaktadır. SNX token sahipleri kripto varlıklarını stake ederek işlem ücretleri üzerinden gelir sağlarlar.

Synthetix (SNX) Nasıl Çalışır ?

Synthetix, temsil edilen varlıkların fiyatlarını takip etmek için akıllı sözleşmeye dayalı fiyat keşif protokolleri olan merkezi olmayan oracles’ı kullanır. SNX, aslında temel varlıklara gerçekten sahipmişsiniz gibi tutmanıza ve takas etmenize olanak tanır. Bu şekilde kullanıcılar, ortalama kripto yatırımcısının normalde erişemeyeceği varlıklara (örneğin altın veya gümüş ) erişimini sağlar ve bunları hızlı  bir şekilde alıp satmanızı sağlar. kullanıcılar, Paxos’un  altınlarla desteklenen PAX Gold (PAXG) gibi token haline getirilmiş emtialardan farklıdır .

PAXG’ye sahip olmak, altta yatan altına sahip olduğunuz ve Paxos’un onu sizin için elinde tuttuğu anlamına gelirken, Synthetix’in sXAU’suna sahip olmak, altta yatan varlığa sahip olmadığınız anlamına gelir; yalnızca altın fiyatındaki değişime maruz kalırsınız.

Örneğin, varlığınızın değerinin gelecekte yükseleceğini tahmin ediyorsanız, ancak varlığın değerinin yükselmemesi ihtimalinin getireceği riski kabul etmekte tereddüt ediyorsanız, bir opsiyon sözleşmesi satın alabilirsiniz . Opsiyon sözleşmeleri size, bir varlığı gelecekteki bir tarihte önceden belirlenmiş bir fiyattan alma veya satma seçeneği veren iki taraf arasındaki anlaşmalardır. Bu sayede varlığın değeri yükselmezse, belirli bir tarihe kadar belirli bir fiyattan satabileceğiniz bir sözleşme satın alabilirsiniz.

Takım

CEO Peter McKean
CEO Peter
CTO Justin J. Moses

COO Jordan Momtazi

Yol Haritası

synthetix(SNX) projesi şuanda 2023 yol haritasını açıklamadı. 2022 yol haritası şu şekildedir

Atomik Takaslar
Haziran ayında piyasaya sürülmüştür.
Entegrasyonlar: 1 inç, Paraswap, 0x Parametre ve ücret Ayarları
V3GM-Seçim
Haziran ayında piyasaya sürülmüştür.
On-chain’de yapılacak Konseyler için Oylama Tam Hükümet modülü için temel
sUSD Synyh Köprüsü
Ağustos başında piyasaya sürülmüştür.
sUSD Katmanlar Arası Değişebilirlik Sermaye Verimliliği İyileştirmeleri
Perps V2
Daha İyi Likidite
Daha düşük fee Ücretleri
Ek Pazarlar
Borç Göçü
Borcu Yakmadan Göçe İzin Verin İnvetivize Göç
Synthetix V3
Hizmet Olarak Likidite Yeni Proxy Mimarisi
Basitleştirilmiş Staking
İzinsiz Varlık Oluşturma

 

SNX Tokenomik 

Synthetix Nedir?

Yukarıdaki tabloya  göre sırasıyla 2. Çeyrek ve 3. Çeyrek’te ise  24 milyon  token piyasaya sürülmesi planlanmakta.

Piyasa İstatistikleri

  • Piyasa değeri 723,228,825 dolardır.
  • Dolaşımda 253,077,018 adet SNX vardır.
  • Maksimum Arzı 308,069,419 adet SNX’tir.

SNX’i Nasıl alabilirim ?

Synthetix (SNX), dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür bilgilendirici içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir