Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.781
% 4.44
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.781
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Kanada’nın Kripto Vergi Devrimi: CARF Uygulaması Açıklandı

Kanada CARF

2026 yılına kadar Kanada, Uluslararası Kripto Varlık Raporlama Çerçevesini (CARF) kullanarak kripto vergisinin düzenlenmesinde dünyaya liderlik edecek. Bu, kripto varlık hizmet sağlayıcılarına ağır raporlama yükümlülükleri getirecektir.

Kanada’nın CARF Uygulamasına Yönelik Yol Haritası

Her şey planlandığı gibi giderse, Kanada CARF’ı faaliyete geçiren ilk ülke olacak. Güncellenen 2024 ulusal bütçesi, Kanada’nın CARF standartlarını 2026 yılına kadar uygulayacağını gösteriyor.

Kanada, yasal son tarih 2027 olarak belirlenmesine rağmen, uygulama tarihini bir yıl öne çekerek oyunda öne geçmeyi seçti. Hükümet bu programların desteklenmesi için büyük miktarda para ayırdı. 2024-25 yılları arasında beş yıl için 51.6 milyon dolar verilecek. Bunu takiben, CRA, CARF uygulama gözetimini desteklemek için yılda 7.3 milyon dolar daha alacak.

G20 Toplantısından Çıkarımlar

Bu gelişme, Kanada’yı kripto para birimlerinin vergilendirilmesini düzenlemeyi amaçlayan giderek daha fazla ülkeden biri haline getirecektir. Ekim 2022’de G20 maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri, ilk olarak OECD tarafından önerilen çerçeveyi tartışmak üzere bir araya geldi. Tek tip kripto vergileri dünya çapında desteklenmekte çünkü 47 ülke CARF’ı 2027 yılına kadar kendi yasalarına dahil etme taahhüdünde bulunmuştu.

CARF’ın Raporlama Yükümlülüklerinin Ayrıştırılması: CASP’leri Neler Beklemeli

CARF, kripto para borsaları, brokerler, bayiler ve ATM operatörlerini içeren kripto varlık hizmet sağlayıcıları (CASP’ler) için raporlama yükümlülüklerini sıkılaştıracaktır. Raporlama gereklilikleri sabit paralar, değiştirilemeyen tokenler ve kripto varlık türevleri için geçerlidir.

Kanadalı CASP’ler de işlemleri CRA’ya bildirmelidir. Bu, değeri 50.000 USD’nin üzerinde olan kriptodan fiat’a ve kriptodan kriptoya işlemler de dahil olmak üzere tüm borsa işlemlerini içerir.
CASP’ler müşterilerin kişisel bilgilerini ve vergi mükellefi kimlik numaralarını toplamalıdır.

Kripto Para Topluluğundaki Endişeler

Kanada’da bitcoin satışları, 250.000 doların üzerinde kazananlar için sermaye kazancı vergisi dahil etme oranının %50’den %66’ya yükselmesi beklentisinden etkilendi. Bu da yatırım ve inovasyon konusunda endişelere yol açtı.

CARF raporlaması, merkez bankası dijital para birimleri veya sabit paralar gibi fiat para birimlerinin dijital temsilleri için geçerli olmayacak. Bunun yerine, OECD Ortak Raporlama Standardı değişiklikleri geçerli olacak.

CARF kapsamında toplanan bilgiler CRS gibi uluslararası düzeyde paylaşılarak sınır ötesi vergi uygulamalarını ve uyumluluğu kolaylaştırmakta. Gizlilik aktivistleri bu yeni bilgi paylaşım mekanizmaları konusunda endişeli.

 

Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Yasal, vergi, yatırım, finansal veya diğer tavsiyeleri içermez.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir