Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.815
% 3.93
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.815
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin’in Runes Protokolü Neden Ezber Bozuyor?

Bitcoin Runes Protokolü

Merakla beklenen Runes protokolünün piyasaya sürülmesiyle Bitcoin’in [BTC] dördüncü yarılanması nihayet gerçekleşti. Piyasa analistleri, Bitcoin Ordinals ile yeni protokolün Bitcoin’in popülaritesine hayat verebileceği ve beraberinde yeni kullanıcılar getirebileceği konusunda hemfikir.

Ethereum’un ERC-20 standardına benzer bir şekilde Runes, Bitcoin’in bir sonraki değiştirilebilir token standardıdır. Bu, yönetişim tokenleri ve memecoinler de dahil olmak üzere bitcoin destekli varlıklar piyasasında kullanımının kapsamını genişletmektedir.

Önümüzdeki protokole yanıt olarak, 1,5 trilyon dolarlık varlık yöneticisi Franklin Templeton aşağıdaki gözlemi yaptı: Önümüzdeki protokole yanıt olarak, 1,5 trilyon dolarlık varlık yöneticisi Franklin Templeton aşağıdaki gözlemi yaptı: “Ordinals’ın Bitcoin’in değiştirilebilir olmayan token piyasası için yaptığını Runes’ın Bitcoin’in değiştirilebilir token ve DeFi piyasası için yapıp yapamayacağını görmek için heyecanlıyız.”

Daha geniş bir çerçeveden bakıldığında, Bitcoin Ordinals’ın Aralık 2022’de piyasaya sürülmesiyle birlikte büyük bir artış yaşandı. Kısa süre sonra Bitcoin ağ trafiğinde bir patlama yaşandı ve ücretler de en yüksek seviyeye çıktı.

Casey Rodarmor, Bitcoin ve Runes protokolü için Ordinals protokolünü yarattı. Yani, soru şu hale geliyor: Ordinals’ın yaptığı gibi BTC’yi değerlendirme yeteneğine sahip mi?

Bitcoin Runes Protokolüne Nasıl Tepki Verecek?

Bitcoin Ordinals’ın piyasa değeri şu anda 2 milyar doların üzerinde ve Bitcoin ağında bir ‘kültürel değişim’ olarak kutlanıyor. Bununla birlikte, tekniğin sıklıkla dirençle karşılaştığı da belirtilmelidir. Bitcoin geliştiricilerinden biri olan Dashjr, ağdaki ordinalleri ve yazıları “spam” olarak bile adlandırdı.

Bununla birlikte, piyasa analistleri Runes’in Bitcoin’i destekleme kabiliyeti konusunda iyimserler. Kripto analisti Ansem, Runes’in elde tutmaya değer Bitcoin altcoinlerinden biri olduğunu söylüyor. “Hala Solana + giga uzun Bitcoin’i kaldıraç yoluyla değil, Bitcoin altcoinleri aracılığıyla yoğun bir şekilde görüyorum, bunun sadece standart boğa piyasası geri çekilmesi olduğundan ve burada tuttuğumuzdan oldukça eminim. Runes yaz.”

Ancak bazıları Runes’in, Ethereum ve Solana [SOL] ile savaşabilecek ve DeFi sektöründe devrim yaratabilecek büyüyen Bitcoin L2 ekosisteminin sadece bir unsuru olduğunu iddia ediyor. Alliance DAO’dan Imran Khan, kripto girişimcilerine mentorluk sunan bir BTC L2 hayranı. Ona göre, “Eth defi yaz 2020’yi kaçıranlar için, Bitcoin ile benzer bir şey bekliyorum. Runes, L2’ler, memler/ordinaller ve defi protokollerinin yaklaşan lansmanı mükemmel bir fırtına yaratıyor.”

Ordinals ve Runes’in arkasındaki isim olan Casey Rodarmor’un Bitcoin’in yarılanmasının ardından Bitcoin maxis’in Runes’e nasıl tepki vereceğinden emin olmadığını unutmayın. İnançlarına göre, “Onların (Bitcoin Maxis) Yazıtları veya Rünleri sevmelerini istemiyorum, ama bence umursamamalılar. Bitcoin düşmanlar için paradır.”

Runes protokolünün temel amacı memecoin’lerin ortaya çıkmasını ve Bitcoin ağına “degenler” eklenmesini sağlamaktır. Bu, Solana’nın ağ faaliyetinin mememania tarafından başlatılmasına çok benziyor.

Topluluğun ne yapacağı ve Bitcoin’in değerinin yarılanmadan sonra yükselip yükselmeyeceği hala açık bir soru.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir