Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.851
% 2.06
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.851
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Kanada Eyalet Mahkemesinde Kripto Madenciliği Yasağına Destek

kanada

Kanada British Columbia eyaletindeki bir mahkeme, eyalet elektrik kuruluşu BC Hydro’nun kripto madenciliğine yönelik 18 aylık moratoryumunu destekledi. Conifex adlı bir kripto madenciliği şirketi, BC Hydro’nun bu moratoryuma karşı çıkarak mahkemeye başvurdu. Ancak, mahkeme kararında BC Hydro’nun moratoryumunun makul olduğunu ve eyaletin Kamu Hizmetleri Komisyonu Yasası tarafından belirlenen sınırlar içinde olduğunu belirtti.

Kanada British Columbia eyalet yargıcı Michael Tammen’in verdiği karara göre, BC Hydro’nun kripto madenciliğine yönelik yasağının, enerji taleplerini dikkate alarak ve uygun fiyatlı enerji erişimini korumayı amaçlayarak temellendirildiği vurgulandı. Yargıç, kripto madenciliğinin benzersiz enerji tüketimi özelliklerine dikkat çekti ve BC Hydro’nun tahminlerinin aşıldığını belirtti.

Bu yazımıza da göz atmalısınız: Çin’den Kripto Para Madenciliği Yasa Kararı!

Kanada British Columbia eyalet yargıcı;
“Kanıtlar, kripto para madenciliği merkezlerinin benzersiz elektrik tüketimi özelliklerine sahip olduğunu fazlasıyla ortaya koyuyor. 2023 yılında kripto para birimi operasyonlarından kaynaklanan tüm ara bağlantı taleplerini karşılamak için gerekli olan toplam megawatt saat miktarı, BC Hydro’nun tahminlerini büyük ölçüde aştı.”

Conifex ise devam eden yasağın eyalet için bir fırsatı kaçırdığına inanıyor. Şirket, eyalet hükümetinin enerji karşılanabilirliğini artırmak ve ekonomik büyümeyi teşvik etmek için çeşitli fırsatları kaçırdığına inandığını açıkladı.

Bu karar, sadece British Columbia’da değil, aynı zamanda kripto madenciliği dünyasında da önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor. Özellikle, New York Eyaleti’nin kripto madenciliğine uyguladığı iki yıllık moratoryumun ardından, bu tür düzenlemelerin giderek daha fazla tartışıldığı bir dönemde geldiği düşünülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir