Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.906
% 1.54
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.906
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

JPMorgan Tarafından Spot Ethereum ETF Beklentisi

Spot Ethereum ETF

JPMorgan ile çalışan bir analist Mayıs ayında Spot Ethereum ETF’lerinin onaylanma olasılığına dair bir tahmin açıkladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) spot Bitcoin ETF’i onayladıktan sonra gözler spot Ethereum ETF kısmına kaydı.

JPMorgan çalışanı olan Nikolaos Panigirtzoglou ETF hakkında düşüncelerini The Block sayfasına şöyle açıkladı:

SEC’in Ethereum’u Mayıs ayından önce bir emtia olarak sınıflandırma şansı %50’den daha azdır. SEC’in spot Ethereum ETF’lerini onaylaması, Ethereum’u bir menkul kıymet yerine Bitcoin’e benzer bir emtia olarak sınıflandırmasını gerektirecek. Bu sınıflandırmanın kesin olmaktan uzak olduğunu düşünüyorum. SEC Bitcoin dışındaki diğer tüm kripto paraları menkul kıymet olarak görmeye devam ediyor.

SEC 10 yıldan fazladır uzun uğraşlar sonucu spot Bitcoin ETF’lerini kabul etti. Yapılan kabulün ardından, yatırımcıların spot Ethereum ETF’lerinin bir sonraki yeşil ışığı alabileceği yönünde spekülasyon yapmalarına yol açtı. Varolan bu beklenti kendisini fiyata da yansıttı bu esnada son yedi günde bitcoin yükselişine %3 civarında devam ederken Ethereum ise %20 den fazla bir yükseliş sergiledi.

Bu içeriğe de göz atmalısınız: Franklin Templeton Bitcoin Etf Ücretini Düşürdü!

Geçtiğimiz yıl JPMorgan, ABD’li yetkililer ETH için menkul kıymet adı altında değil de sanki onun alt başlığıymış gibi “diğer kategori” adı altında bir menkul kıymet olarak sınıflandırabileceğini öne sürmüştü.

Yine Geçtiğimiz yıl SEC Başkanı Gary Gensler Ethereum ve diğer altcoinler için şunu söylemişti:

Ethereum’un ETH tokeni gibi stake protokolleri kullanan tokenlerin ABD yasaları kapsamında menkul kıymet olarak kabul edilebilir

Gary Gensler, beş saat süren bir toplantının ardından yasa yapıcıların olduğu bir oturum sırasında ETH’nin bir menkul kıymet olup olmadığını teyit etmeyi reddetti. Ayrıca Gensler, bu hafta başında spot Bitcoin ETF’lerini onaylarken, bu kararın SEC’in kripto varlık menkul kıymetleri için listeleme standartlarını onaylama isteği olarak yorumlamamalıdır.

JPMorgan’ın temkinli duruşuna rağmen, Bloomberg Intelligence’dan James Seyffart’ın da aralarında bulunduğu bazı analistler, spot ETH ETF’lerinin onaylanması konusunda daha iyimser olduklarını ifade ettiler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir