Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.917
% 2.16
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.917
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Franklin Templeton Bitcoin Etf Ücretini Düşürdü!

Bitcoin Etf

Franklin Templeton, Perşembe günü ABD borsalarına giriş yapan yeni yatırım ürünleri arasında en ucuzu olmak için Bitcoin ETF ücretini düşürdü.

San Mateo, California merkezli Franklin Templeton, SEC’e yapılan bir başvuruya göre, Bitcoin ETF’sinin (EZBC) ücretini %0,29’dan %0,19’a düşürdü. Franklin Templeton’ın 10 baz puanlık indirimi, fon ücretini en düşük seviyeye getirerek %0,2 ücret alan Bitwise’ın yerine geçti.

Fon yöneticisi, 2 Ağustos 2024’e kadar, fon 10 milyar dolarlık yönetim altındaki varlıklara ulaşana kadar ETF ücretlerinden de feragat edecek.

Ayrıca Pazartesi günü ücretlerini açıkladıktan sonra, birçok sağlayıcı, fonlar onaylandıktan sonra başlayacak Pazar payı mücadelesi beklentisiyle ücretlerini hızla düşürdü.

Bununla beraber Bitcoin ETF’lerinin işlem hacmi Perşembe günü 4,6 milyar dolara ulaştı ve Franklin Templeton toplam rakamın yaklaşık 65 milyon dolarını oluşturdu.

Bitcoin Etf Onayı

Bitcoin ETF’leri, yatırımcılara Bitcoin’in fiyat hareketlerinden doğrudan faydalanma fırsatı sunarken, aynı zamanda kripto varlıklara olan erişimi kolaylaştıracak. SEC’in bu kararı, kripto para birimlerinin finansal kurumlar arasında daha fazla kabul görmesi ve meşrutiyet kazanması yolunda atılmış büyük bir adım olarak öne çıkıyor.

SEC Başkanı, onay sürecinin uzun ve dikkatli bir değerlendirmenin ardından geldiğini belirterek, “Bu karar, dijital varlıkların finansal sistemdeki rolünü tanıma ve bu alanda gelişen talebi karşılama amacımıza paralel bir şekilde alındı” dedi. Ayrıca, Bitcoin ETF’lerinin, yatırımcılara geleneksel finansal piyasalara daha güvenli bir geçiş sağlama potansiyeline de vurgu yaptı.

Kripto para topluluğu, SEC’in bu olumlu kararını, dijital varlıkların yaygın kabulünü ve benimsenmesini hızlandırmak adına önemli bir katalizör olarak değerlendiriyor. Bu gelişme, kripto para birimlerinin finansal dünyada daha fazla meşruiyet kazanmasına ve yatırımcı tabanını genişletmesine yönelik umutları artırıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir