Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.420
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.420
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

JPMorgan Raporu Çarpıcı !

JPMorgan

JPMorgan’ın raporuna göre, Blackrock ve Fidelity’nin Bitcoin ETF’leri, likidite avantajı sağlayarak Grayscale’in GBTC’sine göre daha cazip hale geliyor. Raporda, GBTC’nin ücretlerinde belirgin bir indirim olmadığı sürece, yeni oluşturulan ETF’lere daha fazla fonun yönlendirilmesinin beklendiği vurgulanıyor.

Son dört haftada SEC onayı sonrasında GBTC’den çıkışların yavaşladığı görülse de, GBTC’nin ücretlerini düşürmemesi halinde yeni spot Bitcoin ETF’lerine daha fazla fonun kaybedilmesi muhtemel görünüyor.

Blackrock ve Fidelity ETF’leri, özellikle pazar genişliğine bağlı belirli likidite ölçümleri açısından Grayscale’in GBTC’sine kıyasla avantajlı konumda bulunuyor. Bu durum, yatırımcıların tercihini yeni oluşturulan ETF’lerden yana kullanmalarını teşvik ediyor.

JPMorgan’ın Çarşamba günü yayınlanan araştırma raporu, Blackrock ve Fidelity’nin spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) Grayscale’e kıyasla likidite avantajına sahip olduğunu ortaya koyuyor.
Raporda, Grayscale’in GBTC’sinden çıkışların SEC onayı sonrasında dördüncü haftada yavaşlamış olsa da, fonun yeni oluşturulan ETF’lere, özellikle de Blackrock ve Fidelity ürünlerine kaymasının beklendiği belirtiliyor. Ücretlerde anlamlı bir kesinti olmadığı sürece, bu kayma daha da hızlanabilir.

Grayscale’in ücretlerinde önemli bir indirim olmaması, spot Bitcoin ETF’lerinin rekabet avantajını artırıyor. Ancak, Grayscale’in ücretlerinin rakip tekliflere kıyasla hala yüksek olduğu belirtiliyor.

JPMorgan’ın analistleri, Blackrock ve Fidelity ETF’lerinin likidite ölçütleri açısından GBTC’ye zaten bir avantaja sahip olduğunu vurguluyor. Özellikle, bankanın Hui-Heubel oranına dayalı piyasa genişliği temsilinin, Blackrock ve Fidelity ETF’lerinin GBTC’den önemli ölçüde daha fazla pazar genişliği sergilediğini gösterdiği belirtiliyor.

Raporda ayrıca, ETF kapanış fiyatlarının net varlık değerinden NAV “ortalama mutlak sapmasına” dayalı bir ölçümün de yapıldığı belirtiliyor. Geçen hafta yapılan bu ölçüm, Fidelity ve Blackrock spot Bitcoin ETF’lerinin likiditesinde önemli bir iyileşme olduğunu gösterirken, GBTC ETF’ye yönelik sapmaların yüksek kaldığını ve bu durumun daha düşük likidite anlamına geldiğini vurguluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir