Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.966
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.966
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Binance: Kolluk Kuvvetlerine Destek ve Güvenlikte Sınır Tanımayan Bir Borsa!

binance

Kripto para borsaları ile kolluk kuvvetleri arasındaki bağlantı, hem finansal teknolojinin hem de düzenleyici çerçevenin hızla geliştiği bir alandır. Bu ilişki, suçla mücadelede işbirliğini teşvik ederken, aynı zamanda kullanıcı gizliliğini ve borsaların işleyişini korumayı amaçlar. Binance Borsası, kolluk kuvvetleriyle bu ilişkiyi en iyi yürüten ve bu bağlamda en yüksek başarı oranına sahip platformların başında gelmektedir.

Kripto para borsaları, kullanıcıların kripto para birimlerini alıp satmalarını sağlayan online platformlardır. Bu borsalar, genellikle merkezi veya merkezi olmayan yapılar olarak işlev görürler. Merkezi borsalar, işlemleri kolaylaştırmak için bir aracı olarak hareket ederken, merkezi olmayan borsalar, kullanıcıların doğrudan birbirleriyle işlem yapmalarına olanak tanır.

Kolluk kuvvetleri ve düzenleyici kurumlar, kripto para borsalarını çeşitli sebeplerle yakından izlerler. Bunların başında kara para aklama (AML) ile mücadele gelir. Globalde kullanıcılar tarafından en çok güvenilen ve en büyük haceme sahip olan Binance, kolluk kuvvetleriyle işbirliği yaparak suç faaliyetlerini engellemeye çalışıyor. Bu işbirliği genellikle şüpheli işlemlerin raporlanması, yasa dışı faaliyetlere karışmış hesapların dondurulması ve soruşturmalar sırasında gerekli bilgilerin paylaşılması şeklinde gerçekleşiyor.

Binance Yıl Sonu Raporu, Başarıyı Açıklar Nitelikte

Chainalytic’in 2024’teki son suç raporuna göre; yasa dışı faaliyetlerle ilişkili toplam kripto işlem hacminin 2023’te %0,42’den %0,34’e düştüğü sonucuna ulaştı. Bu başarıda ise Binance’in kolluk kuvvetleri işbirliğinde sektöre liderlik etmesi gözlerden kaçmadı. Binance’ nin 2023 yılı sonu oluşturduğu yıl sonu inceleme raporu ise bu liderliğin başarıya ulaştığını destekler nitelikte. Sunulan raporda 58.000’den fazla yasa uygulama talebini desteklediklerini/işlediklerini açık olarak dile getirmişler.

Binance

Küresel Kolluk Kuvvetleri Eğitim Programı

Binance 2022 yılında, kripto para sektöründe bir ilk olan Küresel Kolluk Kuvvetleri Eğitim Programını hayata geçirdi. Bu programın amacı, kolluk kuvvetlerine mali ve siber suçları daha etkili bir şekilde tespit etme ve bu suçlarla mücadele etme konusunda yardımcı olmaktır. Binance’in Kolluk Kuvvetleri Eğitim Ekibi, Soruşturma Ekibi’nin de desteğiyle, 2023 yılı boyunca dünyanın dört bir yanındaki kolluk kuvvetleri için 120 farklı eğitim ve çalıştay düzenledi. Bu eğitimler, hem yerinde hem de çevrimiçi formatlarda, Ukrayna, Tayvan, Güney Kore, Hong Kong, Avustralya ve Kazakistan gibi çeşitli ülkelerde gerçekleştirildi.

Binance, kullanıcılarının güvenliğini en ön planda tutan, kullanıcı merkezli bir yaklaşıma sahip bir kripto para borsasıdır. Bu endüstri lideri platform, blockchain ekosisteminin güvenliğini artırmak adına standartların ötesine geçerek çeşitli önlemler alıyor. Bu çerçevede, kötü niyetli girişimleri tespit edilip engellenmesi için dünya genelindeki kolluk kuvvetleri ve düzenleyici kurumlarla sıkı bir işbirliği içerisinde hareket ediyor.

Her yıl, dünya genelindeki Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYH) yaklaşık %5’ine denk gelen, 2 trilyon dolar civarında nakit para, bankalar ve diğer klasik finansal kuruluşlar üzerinden aklanmaktadır. Kamunun güvenini sağlamak ve korumak, kolluk kuvvetlerinin iş birliği yaptığı platformlar içinde çok önemlidir. Binance Borsası üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmektedir.

Binance, 500 Milyon Dolarlık Fidye Yazılımı Para Aklama Operasyonunun En Büyük Destekçisi!

Son dönemlerde, Binance Güvenlik ekibi, FANCYCAT adıyla bilinen ve geniş çapta siber suçlar işleyen bir çeteyle mücadele etmek üzere uluslararası bir operasyona katıldı. Bu operasyon, Ukrayna Siber Polisi, Kore Ulusal Polisi Siber Bürosu, ABD Emniyet Teşkilatı, İspanyol Sivil Muhafızları ve İsviçre Federal Polis Dairesi’nin de dahil olduğu bir işbirliğiyle yürütüldü.

Bu grup, fidye yazılımları ve diğer siber suç faaliyetleri yüzünden toplamda 500 milyon doları aşkın zarara ve milyonlarca dolarlık ek zararlara neden oldu.

Binance ”FANCYCAT” soruşturmasına iki yönlü yaklaşım uyguladı. AML tespit ve analiz programı, Binance.com’da şüpheli aktivite tespit etti ve şüpheli kümesini genişletti.

Binance şüpheli ağının tamamını haritalandırdıktan sonra, zincir içi aktiviteyi analiz etmek ve bu grubu ve onun niteliklerini daha iyi anlamak için özel sektör zincir analiz şirketleri TRM Labs ve Crystal (BitFury) ile birlikte çalıştı. Yapılan analizler, bu spesifik grubun yalnızca Cl0p saldırı fonlarının aklanmasıyla değil, aynı zamanda Petya ve diğer yasa dışı kaynaklı fonlarla da ilişkili olduğu sonucunu ortaya çıkardı.

Bu doğru tespitler, FANCYCAT’ın kimliğinin belirlenmesine ve sonunda tutuklanmasında büyük rol oynadı.

Binance’nin Kolluk Kuvvetleriyle İş Birliği ve Atılan Diğer Somut Adımlar:

  • Binance’in güvenlik ve araştırma ekipleri, uluslararası çapta faaliyet gösteren suç örgütlerini etkisiz hale getirme, büyük çaplı siber saldırılara karşılık verme, bireylere yönelik işlenen suçları aydınlatma ve çevrimiçi dolandırıcılıklara karşı mücadele etme konularında önemli başarılar elde etti.
  • Binance, 2023’te Amerika Birleşik Devletleri Federal Soruşturma Bürosu’nu (FBI) ve Adalet Bakanlığı’nı (DOJ) önemli bir vakada destekledi. Binance Soruşturma ekibi, mağdurların kaybettiği fonların geri kazanılmasına doğrudan destek olan platform üzerinden yasa dışı fon akışını hızla tespit etti ve kısıtladı ve yaklaşık 112 milyon dolar fonlara el konuldu.Bir başka önemli vakada Binance, Siber Suç Soruşturma Bürosu (CCIB) ile iş birliği yaptı.Tayland Kraliyet Polisive ABD İç Güvenlik (HSI), Tayland’da binlerce kurbanı etkileyen bir suç grubunu çökertmek için yaklaşık 10 milyar THB (277 milyon dolar) değerinde varlığa el koymalarına olanak tanıyan istihbarat sağladı.
  • Binance araştırma ekibi tarafından keşfedilen istihbaratın, Asya’daki IŞID Terör Örgütünün üst düzey yetkililerinin Tacikistan ve Türkiye civarında yakalanmasıyla sonuçlandığı kaydedilen veriler arasında.
  • Son birkaç yıl içinde Binance, sektörde öncü bir konuma sahip kapsamlı bir uyum programı geliştirdi ve kullanıcılarının güvenliğini artırmak için uyum ve güvenlik alanlarına önemli yatırımlar yaptı. Bu süreçte, katı uyum standartları ve güvenlik tedbirleri benimsendi ve blockchain ekosisteminin genel güvenliğini güçlendirmek amacıyla kolluk kuvvetleriyle derinlemesine bir işbirliğine gidildi.

Sonuç olarak Binance borsasının kolluk kuvvetleriyle işbirliği içinde gerçekleştirdiği somut girişimler ve bu işbirliklerinden elde edilen başarılar, toplumun genel refahını koruma ve yatırımcıların güvenliğini sağlama konusundaki önemli etkisini açıkça ortaya koymaktadır. Bu işbirlikleri sayesinde, yatırımcıların korunması ve genel olarak kamunun yararına olan faaliyetler ön plana çıkarılmakta, Binance’in bu alandaki çabaları somut sonuçlar elde ederek bu etkinin altını çizmektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir