Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.647
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.647
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Jerome Powell’in En Son Açıklamaları

Powell konuşması bu gün

FED Başkanı Jerome Powell, 19 Mayıs 18.00’de (TSİ) yeni bir konuşma daha yaptı. Bu konuşma, piyasalarda yönün belirlenmesinde büyük rol oynamaktadır. En başta dolar endeksi (DXY) olmak üzere FED başkanının bu konuşması kripto para piyasalarını da etkilemektedir. Powell’ın bu konuşması aynı zamanda ABD’de ekonomi ve iş gücü piyasasına ilişkin görüşleri de netleşdirecektir.

Thomas Laubach Araştırma Konferansında gerçekleşen bu konuşmada Powell neler söyledi?

Powell konuşması bu gün

Yüksek Enflasyon ve Bankacılık Hakkında

FED Başkanı, konuşma sırasında enflasyonun yüksek olduğunu vurguladı. ABD ekonomisi üzerinde varlığını sürdürmekte olan yüksek enflasyonun alım gücüne etkisinden de söz etti:

Yüksek enflasyonun, alım gücünü ciddi şekilde azalttığını biliyoruz. Bunun farkındayız.

Bununla birlikte Powell, ABD’nin hala %2 enflasyon hedefine sahip olduğunu söyledi. Ayrıca bu hedeften herhangi bir sapmanın olmadığını da dile getirdi.

Enflasyonun ardından bankacılık sistemleri hakkında da bahs eden başkan, mevcut sorunları konuşma konusu haline getirdi. Bildiğimiz üzere yaklaşık 2 ay önce ülkenin en güçlü bankalarından biri olan Silicon Valley Bank (SVB) iflas etti. Bu durum ise ülkenin bankacılık sistemlerinde ciddi sorunların olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Ancak bu durum sadece ABD’de değil, İsviçre ve benzeri diğer ülkelerde de mevcuttur.

Diğer konuşmalarında olduğu gibi, bu konuşmasında da Jerome Powell bankacılık sistemlerinin dayanıklı olduğunu vurgulayarak herhangi kritik durumun olmadığını tekrar savundu:

Bankacılık sistemi, şu anda ve gelecekte yaşanması muhtemel zorlukları atlatacak kadar güçlü durumda…

Ayrıca mevcut enflasyonun hedeflenen %2’ye düşürülmesinin o kadar da kısa sürede gerçekleşmeyeceğini gösterdi. Bunu verilerin de doğruladığını itiraf etti.

Dikkatinizi çekebilir: ABD bankacılık düzenleyicileri kripto para dolandırıcılığına karşı uyardı!

 

Tedarik Zinciri Ve Merkez Bankaları

Powell’in bahsettiği bir sonraki konu ise tedarik zincirleri hakkında olmuştur. Başkan, dünya genelinde mevcut olan tedarik zinciri sorunlarının kısa bir sürede çözülemeyeceğini belirtdi. O, bu sorunların devam edeceğini söyledi.

Ek olarak, ekonomide yaşanan sorunların sadece enflasyondan kaynaklı olmadığını, problemlerin kaynağının aslında tedarik zincirinde olduğunu da gösterdi:

Geçmiş sorunlara oranla bugün yaşadığımız problemlerin kaynağı, enflasyon dönemine ek olarak beklenmedik tedarik zinciri sorunları da yaşamamız oldu.

Tedarik zincirinde yaşanan sorunların fiyatlara yansımasından bahs eden Powell, sorumluluğu merkez bankalarına attı:

Ne kadar tedarik zinciri sorunu yaşanırsa yaşansın, fiyat istikrarından merkez bankaları sorumludur.

 

Faiz Artırımları…

FED Başkanının konuşmasında yer verdiği bir diğer önemli konu ise faiz artırımları oldu. Powell, faiz artırım hızının artık hiçbir öneme sahip olmadığını söyledi. Piyasalardaki volatiliteye keskin etki eden bu faktör hakkında ise kendisi nihai bir karara varamadıklarını belirtti:

Faizleri azar azar artırmak ile hızlı artırmanın yaratacağı farklılıklar artık dengelendi. Bu yüzden hala bir karar vermiş değiliz.

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version