Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.613
% 0.49
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.613
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Japonya Metaverse Ekonomik Bölgesi İçin Anlaşma İmzalandı

Japonya Metaverse

Japonya’da bir grup tanınmış teknoloji şirketi, “Japonya Metaverse Ekonomik Bölgesi”nin kurulmasını öngören bir anlaşma imzaladı.

Bu anlaşma ile , “Ryugukoku” adı verilen açık bir metaverse altyapısı oluşturulması ve çeşitli platformlarda kullanıcılar ve geliştiriciler için birlikte çalışan araçlar oluşturulması planlanmakta. Anlaşmanın şartlarına göre, anlaşmayı imzalayan şirketler, ilgili teknolojilerini ve hizmetlerini entegre edecekler.

Japonya Metaverse Ekonomik Bölgesi, farklı metaverse hizmetleri ve platformlar arasındaki birlikte çalışabilirliğin sağlandığı bir ekosistem olacak. Anlaşmada ayrıca bu altyapının Japonya dışındaki şirketlere ve devlet kurumlarına da sağlanabileceği belirtiliyor.

Bu anlaşmayı imzalayan şirketler arasında Fujitsu Ltd., Mitsubishi Corporation ve TBT Lab Inc. gibi tanınan şirketler yer almakta. Bu girişim, Japonya’nın finansal teknoloji sektörüne olan ilgisinin bir göstergesi olarak da görülmekte.

Japon düzenleyiciler dikkatlerini ülkenin finansal teknoloji sektörüne çevirmiş durumda. Ayrıca 1 Şubat’ta ülkenin başbakanı, merkezi olmayan özerk kuruluşları (DAO’lar) ve fungible token’ları (NFT’ler) hükümetin ‘Cool Japan’ stratejisini desteklemenin bir yolu olarak kabul etti.

Bununla birlikte, DAO’ların yönetişim araçları olarak keşfedilmesi, Japonya Dijital Ajansı’nın kendi DAO’sunu başlattığı Kasım 2022’ye kadar uzanıyor.

Ayrıca, Japonya Merkez Bankası da resmi merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilot uygulamasını Mayıs 2023’ten önce başlatmayı planladığını açıkladı. Bu adımlar, Japonya’nın teknolojik yenilikler ve dijital ekonomiye olan yaklaşımının bir yansıması olarak gürlmekte.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir