Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.645
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.645
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Japonya Dijital Yen Projesini Başlattı.

Japonya CBDC Yen

Japonya, dijital yen projesi olan CBDC projesini başlattı.


Japonya ikinci başarılı kavram kanıtlamasının ardından yeni pilot projesi olan Dijital yen projesini tanıttı.

Kavram kanıtlarının bitmesiyle birlikte Japonya Merkez Bankası CBDC pilot uygulamasını başlattı. Uygulama, daha fazla kamu ve iş dünyası geri bildirimi toplamayı amaçlıyor.

Japonya Merkez Bankası (BOJ), merkez bankası dijital para birimi (CBDC) kavram kanıtlama (POC) deneyinin ikinci aşamasının sonuçlarını yayınladı. Yayınlanan sonuca göre CBDC nisan ayında programa uygun olarak başladığını doğruladı. İkinci aşama POC Nisan  2022’en Mart 2023’e kadar 1 yıl boyunca devam etti. İlk yıl süren deneyde test edilen temel defter işlevlerini tamamlayacak işlemler değerlendirildi.

BOJ raporuna göre 2. aşama banka hesaplarından CBDC’ye ani bir geçiş olması durumunda “finansal sistemin istikrarını doğrulayan güvenceler” olarak tanımladığı CNDC varlıkları üzerinde üst limitler uygulamak için test etti. Bu uygulama tek bir kullanıcının birden fazla aracı kurumda birden fazla hesabı olduğu durumları da içeriyordu. Ayrıca bu uygulamada ödemelerin başlatılması ve planlanmasında kullanıcı kolaylığı da incelendi.

İlginizi çekebilir Japonya, Kripto İçin Olumlu Bir Ortam Oluşturuyor

Arka uçta, veritabanın dili ve defter tasarımı ile ilgili denemeler yapıldı. Ayrıca  esnek değerli bir token modeli denendi. Aynı hesapla yapılan birden fazla işlemi daha hızlı bir şekilde ele almak için bir orkestrasyon sistemi uygulandı.

 

Deneyde toplam 5 aracı ve 100.000 kullanıcı varsayıldı ve artan ölçeklenebilirlik tartışmasıyla birlikte saniyede 500 ve 3.000 işlem yükü incelendi. Ayrıca deneyde gizlilik konusu da baştan sona ele alındı ancak uzun uzadıya tartışılmadı. Çevrimdışı ödemeler dolandırıcılığın önlenmesi ve gizliliğin korunması bağlamında tartışıldı.

POC’lerin istenen sonuçlara ulaşma yolunda başarılı olduğu açıklandı. Rapor BOJ’un planlanan CBDC pilot projesine geçtiğini doğruladı. Pilot proje “uçtan uca süreç akışını” ve harici sistemlerle daha fazla bağlantıyı inceleyecek. Raporda şu ifadelere yer verildi:

“CBDC ihraç edilip edilmeyeceğine Japon halkı arasında yapılacak tartışmalarla karar verilmelidir.”

Özel işletmelerden fikir almak için bir CBDC Forumu oluşturulacak. BOJ, 2026 yılına kadar bir CDC ihracı konusunda nihai bir karar vereceğini belirtti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir