Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.008
% 1.80
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.008
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Japon Emeklilik Fonu’ndan Bitcoin Yatırımı

Dünyanın en büyük emeklilik fonu olan Japon Hükümet Emeklilik Yatırım Fonu, portföyünü çeşitlendirmek amacıyla likit olmayan varlıklara yönelik araştırmalara başladığını duyurdu. Bloomberg’e göre, dünyanın en büyük emeklilik fonu olan Japonya Hükümeti Emeklilik Yatırım Fonu (GPIF), 1,5 trilyon dolarlık varlığıyla yönetimi altında bulunuyor ve bu fon, yatırımlarını çeşitlendirmek için Bitcoin (BTC) ve altın gibi likit olmayan varlıklara yönelecek.

Bu doğrultuda, Japonya Hükümeti Emeklilik Yatırım Fonu, çeşitlendirme stratejisi kapsamında bilgi edinecek. Fon, şu anda yerli ve yabancı hisse senetleri, tahviller ve alternatif varlıklar olarak altyapı ve gayrimenkul gibi geleneksel varlıklara yatırım yapıyor. Ancak portföyünü genişletmek isteyen GPIF, Bitcoin‘in yanı sıra altın, ormanlar ve tarım arazileri gibi likit olmayan varlıkları da araştıracak.

Fon, bu araştırma kapsamında, “yurt dışı emeklilik fonlarının bu varlıkları portföylerine nasıl dahil ettikleri ve fiili yatırım durumları” hakkında bilgi edinmeyi hedefliyor. Bununla birlikte, fon, bu araştırmanın sadece bilgi toplama amaçlı olduğunu ve gelecekte yatırımlarını genişleteceği anlamına gelmediğini belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir