Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.129
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.129
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

“Uzun Vadeli Bitcoin Sahipleri Satmaya Başlıyor. Boğa Piyasası Kesinlikle Başladı”

Bitcoin

Yatırımcı ve girişimci Anthony Pompliano Pazartesi günü yayınlanan verilere göre, uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları kripto paralarını elden çıkarmaya başladılar. Bu durum, Pompliano’ya göre boğa piyasasının ” kesinlikle başladığını” sinyali.

Pompliano Satışları Boğa Piyasası Göstergesi Olarak Görüyor

Pompliano, “Bu sürpriz olmamalı” diyor. “Bitcoin fiyatı yükseldikçe, yatırımcıların bir kısmı kar elde etmek için varlıklarını satmaya ikna oluyor.” diye ekliyor.

Daha önce hareketsiz olan küçük bir Bitcoin yüzdesi (< %5) artık piyasada hareket ediyor. Pompliano, son 1 yıldaki %60’lık ve son 12 aylık %140’lık fiyat artışı, bazı yatırımcıları Bitcoin’lerinden ayrılmaya ikna etti.” şeklinde görüşlerini belirtiyor.

Veriler, Bitcoin yatırımcılarının sırasıyla 2013, 2017 ve 2019 boğa piyasaları başladığında Bitcoin’lerini satmaya başladıklarını ve piyasa fiyatları zamanla yükseldikçe satışların ” hızlandığını” gösteriyor.

Pompliano, “Dolayısıyla bu metrikten alınacak en büyük ders, boğa piyasasının kesinlikle başladığıdır.” diyor.

Halving Etkisi

Yaklaşan Nisan ayındaki dört yıllık yarılanma etkinliğinden önce yatırımcıların büyük bir çoğunluğu Bitcoin’lerini elinde tutuyor. Bu yarılanma, token fiyatının çok daha fazla artmasına neden olabilir.

Pompliano, “Ya ihtiyaçları olduğu için sattılar ya da şu anki satış fiyatının fazlasıyla yeterli olduğunu düşündüler.” diye belirtiyor. “Bitcoin yatırımcılarının çoğu, özellikle en az 1 yıldır elinde tutanlar, Bitcoin’in fiyatının dijital paralarından ayrılmak için yeterince yüksek olduğuna henüz ikna olmadı.” diye ekliyor.

“Tıpkı geçmiş döngülerde olduğu gibi, bu durum önümüzdeki aylarda veya yıllarda değişecek.” diye Pompliano tahmin yürütüyor. “Ancak denge fiyatının nerede olduğunu bulmak için Bitcoin’in fiyatı artmaya devam edecek.”

BTC İçin Büyük Bir Yıl

Standard Chartered’ın dijital varlıklar araştırma başkanı Geoff Kendrick, Pazartesi günü müşterilerine gönderdiği notta, Bitcoin’in yıl sonu değer tahminini 100.000 dolardan 150.000 dolara yükseltti. Ayrıca Kendrick, kripto paraların önümüzdeki yıl 250.000 dolarlık bir döngü zirvesine ulaşabileceğini iddia etti.

CoinShares da Pazartesi günü spot Bitcoin ETF’lerinin bu hafta rekor seviyede 2,9 milyar dolarlık giriş gördüğünü ve geçen haftanın 2,7 milyar dolarlık rekorunu aştığını bildirdi. En son veriler, yatırım aracının bugüne kadarki toplam girişlerini tahmini olarak 13,2 milyar dolara çıkarırken, yalnızca ABD’nin 2,95 milyar dolarlık giriş aldığı belirtildi.

Bitcoin’in geçen haftaki 73.000 dolarlık zirvesine ne kadar sürede döneceği belirsizliğini koruyor olsa da, piyasa genel anlamda yükseliş bekliyor gibi görünüyor.

Yazının yazıldığı sırada Bitcoin fiyatı 63.600 dolar civarında seyrediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir